Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Fenerbahçe Benfica maç özeti | Maçın Golleri İzle

A24.com.tr » spor » Fenerbahçe Benfica maç özeti | Maçın Golleri İzle
Fenerbahçe Benfica maç özeti | Maçın Golleri İzle

UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme turu maçında Benfica'yı konuk eden Fenerbahçe istediği skoru alamayarak Şampiyonlar ligine veda etti.

Benfica Fenerbahçe maç özeti... Temsilcimiz Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme turu ikinci maçında sahasında Benfica'yı konuk ett. Futbolseverler Fenerbahçe Benfica maçının özetini ve gollerini izlemek istiyor. Karşılaşma 1-1 eşitlikle tamamlandı. İşte maçın özeti ve goller...

MAÇIN ÖZETİ

90+5' MAÇ SONU FENERBAHÇE 1 - 1 BENFICA

83' Pizzi serbest vuruş kullanılacak topu taca atması nedeniyle sarı kart görüyor.

79' Fenerbahçe karşılaşmadaki son oyuncu değişikliğini yapıyor. Şener Özbayraklı oyuna girerken, Mauricio Isla oyundan çıkıyor.

78' Sol kanattan Franco Cervi'nin kullandığı kornerde arka dişrekte topa yükselen Jardel'in kafa vuruşu auta çıkıyor.

75' Kaleyi karşıdan gören uzak bir noktadan Elif Elmas şut çekerek şansını deniyor fakat top yandan auta gidiyor.

72' Benfica ikinici oyuncu değişiklik hakkını kullanıyor. Eduardo Salvio oyundan çıkarken oyuna giren isim Alfa Semedo.

72' Ceza sahası içi sağ çaprazda Eduardo Salvio'nun pasıyla topla buluşan Andre Almeida ofsayta yakalanıyor.

71' Temsilcimiz Fenerbahçe bu dakikalarda baskısını arttırmış durumda.

68' Fenerbahçe oyuna yeni giren Barış Alıcı ile gole çok yaklaşıyor. Fenerbahçe ileride yaptığı pres sonuç veriyor ve Alper Potuk kaptığı topu sol çaprazdaki Barış Alıcı'ya aktarıyor. Barış Alıcı gelen topu düzeltip köşeye plase vuruş yapıyor ama kaleci Odisseas Vlachodimos refleksle topu kornere çeliyor.

65' Fenerbahçe bu dakikada iki değişiklik hakkını birden kullanıyor. Mathieu Valbuena oyundan çıkarken Roberto Soldado oyuna giriyor. Diğer oyuncu değişikliği ise Mehmet Topal oyundan çıkarken oyuna giren isim Barış Alıcı.

62' Kontra atağa çıkan Alper Potuk'u faulle durduran Ruben Dias sarı kart görüyor.

62' Benfica Facundo Ferreyra ile gole yaklaşıyor. Gelişen Benfica kontra atağında Eduardo Salvio kaleyi düşünüyor ve gelen topu karşılayan Martin Skrtel 'in müdahalesiyle top Facundo Ferreyra nın önünde kalıyor. Facundo Ferreyra gelişine sağ ayağıyla yaptığı vuruşu farklı bir şekilde üstten auta gidiyor.

56' Hasan Ali Kaldırım'a yaptığı sert hareket nedeniyle Eduardo Salvio sarı kart görüyor.

56' Mehmet Topal'ın atağa çıkarken kaptırdığı topu önünde bulan Franco Cervi ceza sahası dışı yayından sol ayağıyla gelişine vuruş yapıyor ve top farklı bir şekilde auta gidiyor.

52' Odisseas Vlachodimos aut atışını kullanırken yavaş hareket etmesi nedeniyle Slavko Vincic tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

48' Sol kanattan kullanılan kornerde Mathieu Valbuena'ni ortasını Ruben Dias kafayla uzaklaştırıyor.

46' Fenerbahçe ikinci yarıya başlıyor.

45' Golün asistini yapan isim Hasan Ali Kaldırım.

45' GOLLL!!! Fenerbahçe Alper Potuk ile beraberliği yakalıyor.

43' Benfica Facundo Ferreyra ile net bir gol pozisyonunu harcıyor. Eduardo Salvio'nun ara pasında defansın arasına sarkan Facundo Ferreyra kaelsinden çıkan Volkan Demirel'i çalımlıyor ve dar açıdan boş kaleye vuruşunu yapıyor ve top yan ağlara gidiyor.

41' Benfica bulduğu golden sonra bu dakikalarda oyundaki tempoyu düşürmüş durumda. Temsilcimiz Fenerbahçe oyun kurmakta zorlanıyor.

34' Benfica ilk oyuncu değilşiklik hakkını zorunlu değişiklik olarak kullanıyor. Sakatlanan Nicolas Castillo'nun yerine Facundo Ferreyra oyuna giriyor.

32' Fenerbahçe Elif Elmas ile beraberlik golüne çok yaklaşıyor. Sol çaprazdan topla buluşan Elif Elmas önünü açıp sol ayağıyla sert bir vuruş yapıyor fakat kaleci Odisseas Vlachodimos topa uzanıp çeliyor.

31' Nicolas Castillo'nun geçirdiği sakatlık nedeniyle oyun bir süre duruyor.

26' GOL! Benfica Gedson Fernandes ile temsilcimiz karşısında 1-0 öne geçiyor.

22' Benfica kontra atakta Franco Cervi ile Fenerbahçe defansını hazırlıksız yakalıyor. 2 ye 3 pozisyonda Franco Cervi'yi arkadan çekerek sert müdahalede bulunan Elif Elmas'ı maçın hakemi Slavko Vincic sarı kart ile cezalandırıyor.

21' Gelişen Fenerbahçe kontra atağında Martin Skrtel'in ara pasında topla buluşan Alper Potuk sağ kanatta şut açısı arıyor ve sol ayağıyla yakın direğe yerden şutunu çekiyor ama kaleci Vlachodimos topu uzanıp konere çeliyor.

19' Atağa çıkarken Giuliano'nun kaptırdığı topta Gedson Fernandes Eduardo Salvio'ya ara pası atıyor. Eduardo Salvio topla birlikte ilerleyip kaleyi karşıdan gören noktadan şutunu çekiyor ve top yandan auta gidiyor.

16' Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Alex Grimaldo'nun ortasını Fenerbahçe defansı topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırmayı başarıyor.

13' Karşılaşma bu dakikalarda iki takımın karşılıklı faulleriyle geçmekte.

8' Fenerbahçe Andre Ayew ile gole çok yaklaşıyor. Sol taraftan kullanılan köşe vuruşunda Mathieu Valbuena'nın ön direğe ortasına iyi yükselen Andre Ayew kafa vuruşunu yapıyor ve top yandan az farkla dışarı çıkıyor.

7' Sol çaprazdan kullanılan serbest vuruşta Mathieu Valbuena'nın ortasında Jardel topu karşılayıp kornere atıyor.

2' Sağ kanattan Ruben Dias'ın yaptığı orta kaleci Volkan Demirel'de kalıyor.

1' Karşılaşma Benficalı futbolcuların yaptığı santra vuruş ile başlıyor.

- Temsilcimiz Fenerbahçe'nin turu geçmesi için en az 2 farklı galibiyet elde etmesi gerekiyor. Karşılaşmanın normal süresinin 1-0 Fenerbahçe lehine bitmesi halinde uzatma dakikaları, uzatmalarda da eşitliğin bozulmaması halinde ise penaltı atışlarına geçilecektir. Benfica galibiyeti, beraberlik ve karşılıklı gollü tek farklı Fenerbahçe galibiyetleri durumlarında Portekiz ekibi turu atlayan takım oluyor.

 


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler