A24.com.tr » ekonomi » FED faiz toplantısı ne zaman saat kaçta 20 Mart 2019 | Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak?

FED faiz toplantısı ne zaman saat kaçta 20 Mart 2019 | Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak?

FED faiz toplantısı ne zaman saat kaçta 20 Mart 2019 | Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Ekonomi piyasaları Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararına kilitlendi. Peki FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte ayrıntılar...

FED faiz toplantısı ne zaman? FED'in faiz kararı ne zaman açıklanacak? Vatandaşlar FED’in bugünkü faiz kararı toplantısına kilitlendi. FED faiz son dakika açıklamaları ise yakından takip edilmeye başlandı. Edinilen bilgiye göre ise Fed’in bugünkü toplantısında faizlerde herhangi bir değişiklik yapması beklenmiyor. Karar sonrasında Fed Başkan Jerome Powell’ın basın toplantısında yapacağı açıklamalar da piyasaların odak noktasında yer alacak.

FED FAİZ TOPLANTISI NE ZAMAN SAAT KAÇTA?

Fed faiz toplantısı 20 Mart tarihinde yapılacak. Toplantının ardından da faiz kararı belli olacak. Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) 2019 yılı faiz kararını vereceği toplantı programının tarihlerini belirledi.

2019 yılı Fed Toplantı Tarihleri

1. Toplantı: 29 Ocak - 30 Ocak

2. Toplantı: 19 Mart - 20 Mart

3. Toplantı: 30 Nisan - 1 Mayıs

FED FAİZ KARARI ÖNCESİ UZMAN GÖRÜŞLERİ NASIL?

Fed'in faiz toplantısı bu akşam başlayacak, karar ise yarın akşam açıklanacak. Faiz oranlarında bir değişiklik beklenmezken bazı ekonomistler bu yıl için 2 faiz artışı beklentisinin bire veya sıfıra ineceğini öngörüyor. Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşmasında vereceği mesajlar da piyasaların radarında olacak.

Finansal Danışman Volkan Sarı Bloomberg HT'ye yaptığı değerlendirmede Fed'den beklentilerin dışında birşey çıkmayacağını, Fed'in güvercin tarafta kalmayı sürdüreceğini belirtti.

Sarı "son gelen tarım dışı istihdam verisi hariç ABD'de işler yolunda görünüyor. Ama diğer ülkelerde durum bu kadar iyi değil. Enflasyon baskısının da düştüğü bir ortamda Fed faiz artışına ara verme noktasına geldi. 2019 için ben 'dot plot' olarak bilinen noktasal grafikte 2 faiz artışı öngörüsünün bire düşmesini bekliyorum. Bu yıl da faiz artırmamalarını bekliyorum. Bu gelişmeyi bozacak unsur enflasyonda ciddi yükseliş olabilir ama enflasyon baskısı yok gibi görünüyor" diye konuştu.

Sarı, bu ortamın Türkiye gibi ülkeler için pozitif olduğunu da sözlerine ekledi.

"BU YIL 2 FAİZ ARTIŞI OLABİLİR"

Fibabanka Genel Müdür Yardımcısı Ömer Gencal Bloomberg HT'ye piyasaların Fed'in faiz artırmayacağını, 2020'de de faiz indirimini fiyatladığını, Çin'le ABD ticaret savaşının pozitif sonuçlanması durumunda bu yıl belki 2 faiz artırımı daha yapabileceğini söyledi. Gencal Fed'in baktığı temel ekonomik göstergelerin ivmelenerek devam ettiğini bildirdi.

"TAHMİNLER DÜŞÜRÜLEBİLİR"

Danske Bank analistleri Fed'in bu toplantıda faizlerde ve söyleminde önemli bir değişiklik yapmayacağını bildirdi.

Analistler, dot plot'ta bu yıl için faiz artışı tahmininin 2'den 1'e inebileceğini öngördü. Kurum "Bizim baz senaryomuz, pozitif ekonomik görünüm nedeniyle Haziran ve Aralık'ta 2 faiz artışı olması yönünde..." ifadesini kullandı.

Goldman Sachs ise yolladığı bir notta "Asıl soru Mart toplantısında Fed yetkililerinin 'sabırlı' temasını ne kadar öteye taşıyacağı ve projeksiyonlarında enflasyon konusundaki yeni perspektiflerinin ne olacağı..." değerlendirmesini yaptı.

20 MART DOLAR KURU NE KADAR OLDU?

Döviz fiyatları bugüne de az da olsa yükselişle başladı. Sabah saat 09.30 itibarıyla dolar 5,4821'den satılırken euro ise 6,2241'den işlem görüyor. 

Avrupa hisse senetleri, yatırımcıların Fed'in politika kararı öncesi temkinli bir duruş göstermeleri ve müzakerelerin anlaşma sağlanamadan sürdüğü ABD-Çin ticaret görüşmelerine ilişkin yeni haberler beklemeleri ile birlikte düşerken, ABD endeks vadeli kontratları dalgalandı. ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi geriledi.

YORUMLAR
  Ünlü isimlerin 10 Kasım mesajları
Ünlü isimlerin 10 Kasım mesajları