Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Fatih Terim'den UEFA'ya VAR eleştirisi

A24.com.tr » spor » Fatih Terim'den UEFA'ya VAR eleştirisi
Fatih Terim'den UEFA'ya VAR eleştirisi

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 2-1 kaybettikleri maçta kendileri hakkında çalınan haksız penaltı nedeniyle UEFA'yı VAR konusunda eleştirdi.

Fatih Terim, Benfica maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Benfica'nın skoru 1-0 yaptığı penaltı pozisyonuna değinen deneyimli çalıştırıcı "Penaltı kararı oyunumuza etki etti. O ana kadar iyi giden bir oyun var. Çok da sert bir top. Maalesef hakemin kararı öyle oldu. Bu, oyunumuza yüzde yüz etki etti. Çünkü o ana kadar bulduğumuz pozisyonlar vardı. Devre sonuna kadar toparlar gibi olduk. İkinci yarı golü de bulduk. Ancak daha sonra travma yaratacak başka bir gol yedik. Bu seviyeler bu hataları kaldırmıyor" dedi.

Tur şanslarını değerlendiren Fatih Terim "Bu gol bayağı bizde etki yaptı. Bunun altından kalkamadık. Doğru oynadığımız anlarda, ummadığımız goller yedik. Artık işimiz çok zor. Daha önce de Benfica'nın iyi bir takım olduğunu söylemiştim. Şimdi düşünmemiz gereken Kasımpaşa maçı. Daha sonra Benfica maçına odaklanacağız. Çok zor ama her şeyi deneyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"UEFA KENDİ KUPASINA ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPIYOR"

Maç sonrası basın toplantısında da penaltı pozisyonuna değinen Terim, "Pozisyonun penaltı olduğunu zannetmiyorum. UEFA kendi kupasına üvey evlat muamelesi yapıyor. Şampiyonlar Ligi'nde 'VAR' var, burada neden yok? İsmi UEFA..." tepkisini gösterdi.

İkinci yarıya iyi başladıklarını söyleyen Fatih Terim, "İlk dakikalardan sonra normal oyunumuza döndük. Golden sonra tempomuzu da artırdık. Çok kötü bir gol yedik. Bu travmanın altından da kalkamadık. Bu seviyede böyle goller yerseniz kaybedersiniz. Daha iyi oynamamız lazımdı. Orta sahada bu kadar teknik futbolcuların hücuma çıkarken top kaybetmelerinin sonunda rakip sizi maalesef cezalandırıyor." diye konuştu.

Mariano ile neden başlamadıklarına da açıklık getiren Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, şu ifadeleri kullandı, "Onunla başlamadık, biraz açıkçası onu koruduk. 11-12 gündür yoktu. Tekrar sıkıntı olmasın diyerek, Kasımpaşa ve diğer maçları düşünürek böyle karar verdik. Birden bire Mariano'yu sert bir maça sokmak istemedik. Çünkü 3 gün sonra maç oynayacağız. Sonra Portekiz'e gideceğiz. Bayağı bir sıkışıklığımız var. Her oyuncuya ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

"MARCAO VE LUYINDAMA ÇOK İYİ OYNADI"

Marcao ile Luyindama'ya sahip çıkan Terim, "Açıkçası ikisi de çok oynadılar; ama tabii gollerde onların ismi geçtiği için başkasının dışarıdan bakış açısından onların hata yaptığını görüyor. Ancak 90 dakikaya baktığınızda sahanın iki önemli ismi onlardı. Her geçen gün gelişerek devam edeceklerdir. Şahsi hatalar yapmalarına rağmen onlardan daha çok hata yapan isimler vardı: Önlerindeki orta saha. Çıkarken kaptırdığımız toplar sıkıntı oldu. Onları biraz daha masum olarak görüyorum." açıklamalarını yaptı.

"TUR İÇİN HER ŞEYİ DENEYECEĞİZ"

Tur şansı için düşünceleri sorulan Fatih Terim, "Umudumu hiçbir zaman kaybetmem. Galatasaray da kaybetmez. Daha turun düdüğünü duymadan herhangi bir şey söylememek lazım. Galatasaray, her şeyi her yerde yapabilir. Zor mu, evet. İşin gerçeği zor. Bu olmayacak demek değildir. Çıkıp oynayacağız. Kendi sahasında daha güçlü bir Benfica olacak. Bunlar işin realitesi. Bitmeden de bitti dememek lazım. Ama her şeyi deneyeceğiz." 


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler