A24.com.tr » ekonomi » Faizler düştü mü | Konut faizleri düştü mü | Bankaların güncel faiz oranları 2019 | Konut faizleri düşecek mi?

Faizler düştü mü | Konut faizleri düştü mü | Bankaların güncel faiz oranları 2019 | Konut faizleri düşecek mi?

Faizler düştü mü | Konut faizleri düştü mü | Bankaların güncel faiz oranları 2019 | Konut faizleri düşecek mi?

Bankardan peş peşe faiz indirimi haberleri geliyor. Kredi çekecek vatandaşlar, bankaların faiz oranlarını merak ediyor. Peki faizler düştü mü? Konuk kredisi faizleri düştü mü? İşte güncel oranlar...

Merkez Bankasının faiz oranlarını düşürmesi sonrası haberler peş peşe geliyor. İnşaat sektöründe yaşanan tıkanıklığı da gidermek için bankalar konut kredisi faizleriyle ilgili beklenen adımı attı ve pek çok banka faizleri indirdi. Peki hangi bankalar konut kredisi faizini düşürdü? Faizler düştü mü? Konut kredisi faizleri düşecek mi? İşte ayrıntılar... 

AKBANK

Akbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, müşterilerinin tüm finansal ihtiyaçlarını en iyi koşullarda karşılamayı temel ilke olarak benimsediklerini vurguladı.

Müşterilerine hayallerindeki eve hemen sahip olmaları için, isteklerini ertelemeden, kira öder gibi kredi taksiti ödeme imkanı sunduklarını aktaran Oğuz, "Bunun yanı sıra, 5 ile 10 yıl vade aralığındaki konut kredisi faiz oranımızı yüzde 1,35'e çektik. Ekonomimizin canlanması ve istikrarlı bir büyüme düzeyine ulaşabilmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

ZİRAAT BANKASI

Kredi faizlerinde indirime giden Ziraat Bankası'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Ziraat Bankası Kurumsal Kredi faiz oranlarını aylık yüzde 13 - yüzde 15,5 aralığına kadar düşürdü.

İhtiyaç Kredisi faiz oranlarını da maaş müşterileri için aylık yüzde 1,25’e ve maaş dışı müşteriler için ise aylık yüzde 1,35’e düşürdü.

Ayrıca, Konut Kredilerinde 500 bin TL ve üzeri kredilerde faiz oranını aylık yüzde 1,19 olarak belirledi.

500 bin TL altındaki konut kredilerinde faiz oranı aylık yüzde 0,99’dur.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

VAKIFBANK'TAN DA İNDİRİM

Bir faiz indirimi de Vakıfbank'tan geldi. Banka, yarından itibaren geçerli olmak üzere, tutarı 500 bin liraya kadar konut kredilerine yönelik aylık faiz oranlarını, azami 180 ay vade için yüzde 1'in altına çekerek yüzde 1,49'dan yüzde 0,99'a indirdi.

Banka, tutarı 500 bin lira ila 1 milyon lira arasında bulunan konut kredileri için aylık faiz oranını da 180 ay vadeye kadar yüzde 1,19'a düşürdü. Öte yandan 1 milyon lira ve üzeri tutarlı konutlar için kredi kullanılması halinde, azami 180 ay vade için faiz oranı yüzde 1,39 olarak belirlendi.

VakıfBank ayrıca, kampanyaya katılan firmaların konut projelerinden ev satın almak isteyen bireysel müşteriler için faiz oranını 180 aya kadar aylık yüzde 0,79 olarak belirledi.

Daha önce yüzde 1,78 düzeyinde bulunan tüketici kredisi faiz oranlarını da düşüren VakıfBank, 90 bin liraya kadar azami 60 ay vade için maaş müşterilerine yüzde 1,49'dan, diğer müşterilere ise yüzde 1,59'dan tüketici kredisi kullandıracak.

HALKBANK

Halkbank, Merkez Bankası'nın kararını açıklamasının ardından faiz indirimine gittiğini açıkladı.

Ticari, ihtiyaç ve konut kredilerinde aşağı yönlü düzenlemeler yaptıklarını belirten Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, "Finansman maliyetlerindeki iyileşmeleri kredi faiz oranlarına yansıtmaktan memnunuz. Müşterilerimizin her türlü nakit ihtiyacına düşük faiz oranlarıyla yanıt vermeyi sürdüreceğiz" dedi.

16 Eylül'den itibaren kullandıracağı ticari kredilerin faiz oranlarını yıllık yüzde 13 - 15,5 aralığına indirdiğini açıklayan Halkbank, 60 aya kadar vade imkanı sunduğu ihtiyaç kredilerinde faiz oranını maaş müşterileri için aylık yüzde 1,25'e, maaş dışı müşterileri için ise aylık yüzde 1,35'e düşürdüğünü duyurdu.

500 bin TL ve üzerindeki konut kredilerinde faiz oranını aylık yüzde 1,19'a indiren Halkbank, 500 bin TL'nin altındaki konut kredilerinde ise faiz oranını aylık yüzde 0,99 olarak uygulamaya devam edeceğini açıkladı.

TEB

Açıklamada görüşlerine yer verilen TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, ev sahibi olmak ya da konuta yatırım yapmak isteyenler için kredi faiz oranını yüzde 1,20'ye düşürdüklerini bildirdi.

Konut kredilerinde uygun fiyatlama ile kredi veren bankalardan biri olduklarını belirten Mendi, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda tüm müşterilerimiz dosya masrafı ödemeden, 120 aya kadar olan tüm vadelerde kampanyamızdan yararlanabiliyor. Üstelik geçerli faiz oranımızda kredi tutarı üst limiti de bulunmuyor. Aynı zamanda tüm müşterilere ödeme güçlerine göre farklı ödeme planları oluşturabiliyoruz. Burada TEB olarak bizim için önemli olan, müşterilerimizin bütçesine ve ihtiyacına göre kendisini zora sokmayacak en uygun çözümü üretmek."

İŞ BANKASI

İş Bankası'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Farklı konut finansman ürünleri sunan İş Bankası, konut alımlarının finansmanı amacıyla kullanılacak kredilerde 120 ay vadeye kadar yüzde 1.17 oranı uygulayacak."

Kişiye özel geri ödeme seçenekleri sunan İş Bankası'nın ev kredisi ürünlerine dair detaylara ve kredi koşulları ile ilgili bilgiye isbank.com.tr ve tüm İş Bankası şubelerinden ulaşılabileceği belirtildi. 

YORUMLAR
  Kanalların Yeni sezon başlangıç tarihleri ne?
Kanalların Yeni sezon başlangıç tarihleri ne?