A24.com.tr » dünya » Esad güçleri radikal İslamcılar'ın elindeki İdlib'e operasyon başlattı

Esad güçleri radikal İslamcılar'ın elindeki İdlib'e operasyon başlattı

Esad güçleri radikal İslamcılar'ın elindeki İdlib'e operasyon başlattı

Esad rejimine bağlı güçler, 9 Ağustos'ta sinyalini verdiği İdlib'e büyük çaplı operasyon başlattı. İdlib'deki silahlı gruplara rejim güçleri tarafından silah bırakma uyarısı yapıldı.

Suriye ordusunun güçleri İdlib'deki silahlı gruplara yönelik askeri operasyon başlattığı öğrenildi.

Esad rejimine yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, kentteki silahlı gruplar silah bırakmaları yönünde çağrı yapıldı.

Basında çıkan haberlere göre, Suriye Ordusu ülkenin kuzeydoğusundaki İdlib vilayetinde 'terörist' unsurlara bir dizi saldırı düzenledi. Saldırı, Suriye ordusunun militanları silah bırakmaya ve hükümetin isteklerini kabul etmeye çağırdığı broşürler bırakmasıyla gerçekleşti.

Broşürde şu mesaj verildi: "Savaş sona yaklaşıyor. Suriye'deki halkımızın yaptığı gibi, sizi yerel uzlaşmalara katılmaya çağırıyoruz. Suriye Arap Ordusu ile işbirliğiniz sizi militan ve teröristlerin egemenliğinden kurtaracak ve koruyacak. Sizin ve ailenizin hayatlarınızı koruyacak.”

Saldırı Rusya'nın Suriyeli Uzlaşma Merkezi başkanı Binbaşı General Alexei Tsygankov'un, İdlib'de faaliyet gösteren militanların Suriye'deki yerleşim yerlerini "son 24 saat içinde" bombalamaya devam ettiklerini söylemesinden birkaç gün sonra geldi.

Daha önce Suriye Arap Haber Ajansı (SANA), hükümet birliklerinin, ülkenin batısındaki ve güneybatısındaki Hama ve Suwayda eyaletlerine de teröristlere operasyon yapmaya devam ettiğini bildirdi.

ORDU MİLİTANLARI SİLAH BIRAKMAYA ÇAĞIRMIŞTI

Suriye ordusu bölgeye havadan bildiri atarak militanları silah bırakmaya ve hükümetin taleplerini kabul etmeye çağırmıştı.
İdlib aralarında El Kaide bağlantılı Heyet Tahrir'uş Şam ve ÖSO'nun da olduğu militan örgütlerin kontrolünde.

Hama ve Süveyde'de de operasyonlarını sürdüren Suriye güçleri, bölgedeki IŞİD varlığına son vermeyi planlıyor.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada İdlib'in geri alınmasının öncelikleri haline geldiğini söylemişti.

 

YORUMLAR
  Diriliş Ertuğrul dizisindeki karakterlere can veren oyuncular kimdir? Rolleri nelerdir?
Diriliş Ertuğrul dizisindeki karakterlere can veren oyuncular kimdir? Rolleri nelerdir?