A24.com.tr » yaşam » Ergun Babahan kimdir kaç yaşında nereli boyu kaç?

Ergun Babahan kimdir kaç yaşında nereli boyu kaç?

Ergun Babahan kimdir kaç yaşında nereli boyu kaç?

Ergun Babahan'ın Devlet Bahçeli ile ilgili attığı tweet'i ABD Büyükelçiliğinin beğenmesi ortalığı karıştırdı. Pek Ergun Babahan ne dedi? Ergun Babahan kimdir?

Ergun Babahan kimdir? sorusunun yanıtı merakla aranıyor. Twitter'da Ergun Babahan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ilgili attığı tweet, ABD Büyükelçiliği tarafından beğenildi. Bu gelişme sonrası MHP'den sert tepki verilirken, ABD Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Twitter hesabından, FETÖ firarisi Babahan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef alan paylaşımının beğenilmesiyle ilgili yeni bir açıklamada bulundu.

Büyükelçiliğin resmi Twitter adresinden yapılan yeni açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Dün Twitter hesabımızda gerçekleşen hatadan dolayı özür dileriz. Ergun Babahan ile bir ilişiğimiz olmadığı gibi, attığı tweet’in içeriğini de onaylamıyoruz ve kabul etmiyoruz. Söz konusu hatadan üzüntü duyduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz."

ABD Büyükelçiliği maslahatgüzarı Dışişleri'ne çağrıldı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy'dan edinilen bilgiye göre, ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield şehir dışında olduğundan, Maslahatgüzar Jeffrey M. Hovenier Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak büyükelçiliğin, dünkü bir sosyal medya paylaşımını beğenisi hakkında açık ve net izahatta bulunulması istendi.

Maslahatgüzar Hovenier ile Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal görüştü.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: ABD'li maslahatgüzarla görüşme yapıldı. Yanlışlıkla olduğu söylendi. Daha net şekilde düzeltmelerini söyledik, birazdan açıklamayı yapacaklar. Hem gerekli hem de daha net açıklama talebinde bulunuldu.

İşte o tweet ve beğeni

ERGUN BABAHAN KİMDİR?

Ergun Babahan 1960 yılında İzmir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimi tamamdıktan sonra gittiği ABD’den Stanford Üniversity mezun oldu.

Gazeteciliğe İzmir'de Yeni Asır’da başlayan Babahan,bir süre sonra Sabah Gazetesine geçerek yazı işleri müdürlüğü ve genel yayın yönetmen yardımcılığı yaptı. Yeni Binyıl gazetesinde ise genel yayın yönetmenliği yaptı. 2002 senesinde Akşam Gazetesi'nde Ankara Temsilciliği yapan Babahan, aynı yıl Sabah Gazetesi'nde yuvasına dönerek Genel Yayın Yönetmenliği görevini üstlendi. 31 Aralık 2008'de Sabah'tan istifa eden Babahan 2009'da Star gazetesinde köşe yazarlığı yapmaya başladı.

2011 genel seçimleri Öncesinde MHP kasetleri ile alakalı Devlet Bahçeli aleyhine yazdığı yazı yüzünden yüzlerce Ülkücü tarafından Star (gazete)si binası önünde protesto edildi. 2012 yılında Twitter'da Fethullah Gülen ve Cemaate yönelik yorumları nedeniyle tepki gören Babahan'ın görevine 2012'de son verildi. Millet Gazetesi'nin kuruluşu ile Ekim 2014'te köşe yazarlığına geri döndü.

Babahan, 12 Mayıs 2012'de oynanan Fenerbahçe-Galatasaray maçının ardından polisin sert müdahalesi için önce "Fenerbahçe stadı artık Tahrir meydanıdır" diye bir twitter mesajı attı. Ardından attığı mesajda ise "Bu kupa ABD'ye girsin" diye yazınca Sabah ve Today's Zaman gazetelerindeki işinden atıldı. Tweet olayı medyada geniş yankı buldu ve Babahan sert eleştiriler aldı. Attığı tweet'in bir harf hatası yüzünden yanlış anlaşıldığı, aslında "Bu kupa ABD'ye gitsin" demek istediğini söyleyerek özür diledi ve kendini savundu. FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'e yakın Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Faruk Mercan, Babahan'ın özrünün kabul edildiğini söylese de Babahan, tekrar basına dönemedi.

YORUMLAR
  Hükümet MTV zam oranlarını yüzde 25'e çekti (Peki hangi araç sahibi ne kadar MTV ödeyecek?)
Hükümet MTV zam oranlarını yüzde 25'e çekti (Peki hangi araç sahibi ne kadar MTV ödeyecek?)