A24.com.tr » ekonomi » Emekli maaşlarına zam yolda

Emekli maaşlarına zam yolda

Emekli maaşlarına zam yolda

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin temmuz ayında alacağı zam yüzde 5'i bulacak. Enflasyon farkına göre bu zamma fark da eklenecek.

Milyonlarca emekliye müjde üstüne müjde geliyor.

Temmuz ayında emekli maaşlarına yüzde 5 zam yapılacak. Yani tüm emekliler Temmuz'da zam alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri zam oranını, memur emeklileri de fark alıp almayacağını öğrenmek için bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşecek enflasyonu merakla bekliyor. Ancak enflasyon ne kadar çıkarsa çıksın, memur emeklilerinin en az yüzde 5 zam alacağına kesin gözüyle bakılıyor. Memurlar için yapılan toplu sözleşmede temmuz ayı zam oranı yüzde 5 olarak belirlenmiş, 2019'un ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon yüzde 4'ü aşarsa ayrıca fark verileceği karara bağlanmıştı.

TEMMUZDA ZAM

Tüm emekliler temmuzda zam alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri zam oranını, memur emeklileri de fark alıp almayacağını öğrenmek için bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşecek enflasyonu merakla bekliyor. Ancak enflasyon ne kadar çıkarsa çıksın, memur emeklilerinin en az yüzde 5 zam alacağı kesin.

YÜZDE 5

Memurlar için yapılan toplu sözleşmede temmuz ayı zam oranı yüzde 5 olarak belirlenmiş, 2019'un ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon yüzde 4'ü aşarsa ayrıca fark verileceği karara bağlanmıştı. Buna göre; memur emeklilerinin maaşına temmuzda yüzde 5 zam yapılacak, ayrıca enflasyon farkı da oluşursa bu da maaşlara yansıtılacak.

SSK VE BAĞ-KUR MAAŞI ARTIYOR

Kasım ayı enflasyon verileri sonrası beş aylık enflasyon oranı olan yüzde 10,64 oranında zammın SSK ve Bağ – Kur emeklilerine ocak ayında yapılması söz konusu oldu. Aralık ayı enflasyon oranı açıklandığında altı aylık enflasyon netleşecek ve zam oranı ortaya çıkacak. En az yüzde 10,64 zamla SSK emeklileri için maaş zammı 108 TL ila 541 TL arasında değişecek. Temmuz – kasım enflasyon oranının yıl sonu için de geçerliliğini koruması halinde 2000 öncesi en düşük SSK emeklisi maaşı 1.894 TL'ye, 2000 – 2008 arası emekli SSK'lılar için en düşük maaş 1.485 TL'ye, 2008 sonrası en düşük SSK emekli maaşı 1.128 TL'ye çıkacak.

Bu yılın ilk KPDK toplantısında milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren talepler masaya yatırılacak. Memurlara bayram ikramiyesi, emeklilere aile yardımı da toplantıya taşınacak...

Memurların ve memur emeklilerin gözü, önümüzdeki günlerde yapılacak Kamu Personel Danışma Kurulu (KPDK) toplantısında. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un başkanlığında yapılacak toplantıdan önemli müjdeler çıkması bekleniyor.

EK ÖDEME DE ARTACAK

Ek ödeme oranının yüzde 4-5'ten yüzde 8-9'a çıkarılması da gündemde. Türkiye Emekliler Derneği'nin talebi hayata geçerse, SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin ek ödeme tutarlarında 42 ile 280 lira arasında artış yaşanacak.

İŞTE O TALEPLER

Toplantıda Memur-Sen'in masaya getireceği taleplerden bazıları şöyle:

-4/B statüsünde çalışan sağlık çalışanlarına verilen kadro hakkı, diğer kamu kurumlarında çalışan sözleşmeli personele de verilsin.

-Özel hizmet tazminatı emekli keseneğinin hesabına dahil edilsin ve 3600 ek göstergenin altında olan tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verilsin..

-Emeklilik ikramiyesinin hesabında 1 tam yıldan eksik olan süreler hesaba dahil edilsin.

-Memurlara verilen aile yardımı emeklilikte de devam etsin

-Kamu görevlilerine Ramazan ve Kurban bayramları öncesi en yüksek devlet memurun aylığının iki katı tutarında bayram ikramiyesi ödensin.. 

YORUMLAR
  Litecoin nedir, nasıl alınır? (Litecoin hakkında her şey)
Litecoin nedir, nasıl alınır? (Litecoin hakkında her şey)