A24.com.tr » ekonomi » Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak - 2018 Kurban Bayramı ikramiyesi ne kadar?

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak - 2018 Kurban Bayramı ikramiyesi ne kadar?

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak - 2018 Kurban Bayramı ikramiyesi ne kadar?

Kurban Bayramı yaklaştıkça emekli vatandaşlar gözünü ikramiyeye çevirdi. Peki emeklilerin bayram ikramiyesi ne zaman hesaba yatacak? İşte ayrıntılar...

İlk kez bu yılki Ramazan Bayramı'nda hayata geçirilen emekli ikramiyesi, Kurban Bayramı öncesinde de emeklilere dağıtılacak.

Yaklaşık 12 milyon emekli vatandaş, 1000 liralık bayram ikramiyesinin hangi gün yatacağını merak ediyor.

Tüm emeklilere bayram ikramiyeleri bu hafta yatırılıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri perşembe, memur emeklileri cuma günü bin lira ikramiyeyi hesabında görecek. Emeklilere bin lira, vefat eden emeklilerin maaşlarını alan hak sahibi yakınlarına ise hisseleri oranında ödeme yapılacak.

Örneğin; eşinin vefat etmesi nedeniyle yüzde 50 hisse oranı ile eşe, yüzde 25 hisse oranı ile yetim çocuğa ölüm aylığı ödenmesi halinde; eşe 500, yetim çocuğa ise 250 lira tutarında bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak. 2 dosyadan birden aylık alanlara ise tek dosya üzerinden ikramiye ödenecek. Bu kişilerin ikramiyesi iki dosyadan hangisinde ölüm aylığı oranı daha yüksek ise o dosya baz alınarak ödenecek.

İLGİLİ HABER Kurban Bayramı tatili kaç gün özel sektörde geçerli mi - 2018 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün özel sektörde geçerli mi - 2018 Kurban Bayramı ne zaman?

KİM, NE ALACAK?

Sürekli iş göremezlik geliri olanlara da ikramiye sürekli iş göremezlik derecesi oranında ödeme yapılacak. Örneğin; meslekte kazanma gücü kayıp oranı yüzde 25 olması nedeniyle sürekli iş göremezlik geliri almakta olanlara, bin liranın yüzde 25'i oranında, yani 250 lira tutarında bayram ikramiyesi ödenecek. İkramiyeden yeni emekliler de yararlanacak. 16 Ağustos'a kadar emekli aylığı bağlananlar da bin liralık ödemeyi alabilecek. Bu tarihten sonra emekli olanlar ise önümüzdeki yıldan itibaren bayram ikramiyelerini almaya başlayacak. Bu hafta 11 milyon 767 bin 550 emekli ve hak sahibine toplamda 10 milyar 417 milyon 886 bin 693 lira ödeme yapılacak..

EMEKLİ İKRAMİYESİNİN ÖDENECEĞİ TARİH

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bayram ikramiyelerinin Bağ-Kur ve SSK emeklilerine 16 Ağustos, Emekli Sandığı emeklilerine ise 17 Ağustos'ta ödeneceğini bildirdi.

Bakan Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da bayram ikramiyesi ödemeleriyle emeklilerin yanında olmaya devam ettiklerini belirterek, şunları kaydetti.

"Bağ-Kur ve SSK emeklilerine 16 Ağustos, Emekli Sandığı emeklilerine 17 Ağustos'ta bayram ikramiyesi ödeyeceğiz. Bayram ikramiyesi ödemeleri emeklilerimize hayırlı, uğurlu olsun." 

YORUMLAR
  Güzel sunucu, Hürrem Sultan'ın torunu çıktı
Güzel sunucu, Hürrem Sultan'ın torunu çıktı