A24.com.tr » teknoloji » Elon Musk'ın haftalık kazancı baş döndürüyor

Elon Musk'ın haftalık kazancı baş döndürüyor

Elon Musk'ın haftalık kazancı baş döndürüyor

Şirketlerinin yaptığı atılımlarla dikkat çeken SpaceX ve Tesla CEO’su Elon Musk, kazandığı paralarla da çok konuşuluyor.

Ekim ayında Tesla, borsada işlem gören hisseleri ile ünlü CEO’ya yüksek bir kazanç sağladı. Elon Musk kazancı ile ilgili yapılan açıklamada, Musk’ın servetine yaklaşık olarak 2 milyar dolar kattığı belirtildi.

Analistler, 23 Ekim günü kapanan para piyasaları ile birlikte Tesla hisselerinin 42 centlik zarar edeceğini tahmin ediyordu. Ancak, beklendiği gibi olmadı. Şirketin hisseleri 1.86 dolar yükseldi. Yılın ilk iki çeyreğine düşüşle başlayan Tesla sonunda kârını 342 milyon dolara ulaştırmış oldu.

Dergide yer alan bilgiye göre, 23 Ekim’den 31 Ekim’e kadar geçen 1 haftalık sürede şirketin hisseleri yüzde 24 yükseldi. Bu yükseliş de şirket CEO’suna 2 milyar dolar daha kazandırdı. Elon Musk’ın toplam serveti 22.9 milyar dolar seviyesine ulaştı. Bildiğiniz gibi Musk, Tesla hisselerinin yüzde 22’sine sahip. Ancak, Musk’ın serveti bu yüzdenin yaklaşık olarak iki katına denk geliyor.

SpaceX isimli uzay araştırmaları yapan şirketin de CEO’su olan Musk, bu şirkette de 12,5 milyar dolarlık bir paya sahip. Tüm bunlar ünlü CEO’su dünyanın en zengin 21’inci yöneticisi yapıyor.

YORUMLAR
  İnternet alışverişi sonucu hüsrana uğrayanlar!
İnternet alışverişi sonucu hüsrana uğrayanlar!