A24.com.tr » yaşam » Elektrik yardımı ile ilgili detaylar netlik kazandı | Elektrik yardımı nasıl alınır

Elektrik yardımı ile ilgili detaylar netlik kazandı | Elektrik yardımı nasıl alınır

Elektrik yardımı ile ilgili detaylar netlik kazandı | Elektrik yardımı nasıl alınır

2.5 milyon hanenin elektrik faturası desteğinin detayları belli olmaya başladı. Buna göre hanede oturan kişi sayısına göre elektrik faturası desteği değişecek.

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı düzenli sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşların aylık 150 kilovatsaate kadar elektrik tüketimini devletin karşılamasına yönelik düzenlemeden 2.5 milyon hanede 10 milyon kişinin yararlanacağını açıkladı.

Bakan Dönmez, söz konusu desteğin uzun zamandır üzerinde çalıştıkları bir konu olduğunu söyledi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ekiplerinin bakanlar düzeyinde toplandığını belirten Dönmez, şöyle devam etti:

"Üç bakanlığımızın ekipleri bir araya geldi ve şu an gruplama çalışması yapılıyor. Hane halkı sayısı 2 veya daha az olanlarda aylık 75 kilovatsaat, 3 kişi yaşayanlarda 100 kilovatsaat, 4 kişi yaşayan hanelerde 125 kilovatsaat, 5 kişi ve yukarı yaşayan hanelerde ise 150 kilovatsaat olmak üzere elektrik desteği planlaması yapılıyor. Yardımların ne zaman başlayacağı konusu ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile ilgili. Çünkü ilgili bakanlığın bir program ve düzenleme yapması gerekiyor. Bildiğim kadarıyla orada da süreç hızlı ilerliyor. 2.5 milyon hane, 10 milyon vatandaşımız inşallah bundan yararlanacak."

Yaklaşık bir hesapla 5 kişi veya fazlasının yaşadığı hanelerin aylık elektrik faturasının 80 TL’si, 4 kişi yaşayan hanenin 66 TL’si, 3 kişinin yaşadığı hanelerin 53 TL’si ve iki veya daha az insanın yaşadığı hanelerin elektrik faturasının 40 TL’si devlet tarafından karşılanacak.

YORUMLAR
  Dünyanın en fazla ücretini kazanan oyuncular belli oldu...
Dünyanın en fazla ücretini kazanan oyuncular belli oldu...