A24.com.tr » politika » Ekrem İmamoğlu'ndan Suriyeli mülteci açıklaması

Ekrem İmamoğlu'ndan Suriyeli mülteci açıklaması

Ekrem İmamoğlu'ndan Suriyeli mülteci açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye'de misafir edilen Suriyelilere ülkelerine dönmeleri yönünde çağrı yapacağını söyledi.

İmamoğlu, belediye başkanlığını CHP adayı Turan Hançerli’nin kazandığı Avcılar Belediyesi’ne ziyarette bulundu. Hançerli’yi tebrik eden İmamoğlu’na, CHP’li belediye başkanları da eşlik etti.

İmamoğlu, şunları söyledi:

"Bizim hümanist duruşumuzu kimse değiştiremez. Biz burada bulunan Suriyeli insanların çektiği sıkıntıları elden geçireceğiz.

Ulusal politikalar nasıl geliştirilmelidir, Suriyeli mültecilerin bu şehirlerde varlığı için anlamı ne olmalıdır? Vatanlarına nasıl ne şekilde ne zaman gitmeliler, bu konuda öncü politikalar geliştireceğiz.

Suriyeli mülteciler bu şehre ve ülkeye 3.5 milyon insan olarak mülteci kavramının ötesinde toplu bir nüfus değiştirme olarak getirilmiş olabilir.

O gün bu kararı alanlar, bugün, yanlış yaptıklarının farkında. Biz, Suriyelilerin vatanlarına dönmesini istiyoruz. Biz, susan olmayacağız, uluslararası platformda susan dilsiz şeytanlara da şunu söyleyeceğiz. Kardeşim, yerin altındaki petrolle ilgilenene kadar, bu topraklarda barışı temin etmek için gerekeni yapın.

16 milyon insanın belediye başkanı olarak uluslararası tüm platformlarda sizin sesinizi dile getirip, ‘Suriye’nin petrolüyle ilgileneceğinize oradaki insanların kardeşliği, huzuruna imkan tanıyın, destek olun, bir an önce Türkiye’de misafir ettiğimiz Suriyeli insanlar vatanlarına dönsün.’ diyeceğiz. Bu kadar net. Bunları niye anlattım. Çünkü ben artık İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyım.

Suriye’nin petrolüyle ilgileneceğinize Suriyelilerin huzurlu ve demokratik ortamda yaşamalarına imkan tanıyın. Bir an önce Türkiye’de misafir ettiğimiz Suriyeli insanlar vatanlarına dönsün. Bu kadar net.

Buradan Yüksek Seçim Kurulu’na sesleniyorum. Lütfen bu şehre vakit kaybettirmeyin." 

YORUMLAR
  Google'ın logosundaki sır ortaya çıktı
Google'ın logosundaki sır ortaya çıktı