A24.com.tr » yaşam » Edirne beşik gibi! Art arda 2 deprem oldu

Edirne beşik gibi! Art arda 2 deprem oldu

Edirne beşik gibi! Art arda 2 deprem oldu

Edirne'de bu sabah peş peşe 2 deprem meydana geldi. Paniğe neden olan depremlerinin büyüklüğünün 3.7 ve 3.2 şiddetinde olduğu açıklandı.

Edirneliler güne adeta depremle uyandı. Sabah saatlerinde meydana gelen 2 deprem, vatandaşlarda korku ve panik yarattı.

İlk deprem saat 08.54'te İpsala'da yerin 19,69 kilometre derinliğinde 3,7 şiddetinde, diğer deprem ise Keşan ilçesinde saat 09.02'de oldu.

Yerin 20,21 kilometre derinliğinde Akçeşme köyünde 3,2 şiddetinde meydana geldi.

İpsala Kaymakam Vekili Süleyman Bakan, depremin ilçede hissedildiğini ancak olumsuz bir durumun oluşmadığını belirterek, tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. 

DEPREM NEDİR?

Yer kabuğu içindeki kırılmalar nedeniyle ani olarak ortaya çıkan titreşimlerin dalgalar halinde yayılarak geçtikleri ortamları ve yer yüzeyini sarsma olayına "DEPREM" denir.

Deprem, insanın hareketsiz kabul ettiği ve güvenle ayağını bastığı toprağın da oynayacağını ve üzerinde bulunan tüm yapılarında hasar görüp, can kaybına uğrayacak şekilde yıkılabileceklerini gösteren bir doğa olayıdır.

Depremin nasıl oluştuğunu, deprem dalgalarının yer yuvarı içinde ne şekilde yayıldıklarını, ölçü aletleri ve yöntemlerini, kayıtların değerlendirilmesini ve deprem ile ilgili diğer konuları inceleyen bilim dalına "SİSMOLOJİ" denir.

YORUMLAR
  9 bin yıl önce kadınlar böyle gözüküyordu
9 bin yıl önce kadınlar böyle gözüküyordu