A24.com.tr » ajanda » Eczane cumartesi açık mı? Eczane çalışma saatleri

Eczane cumartesi açık mı? Eczane çalışma saatleri

Eczane cumartesi açık mı? Eczane çalışma saatleri

İlaç ihtiyacını karşılamak isteyen vatandaşlar, hafta sonu eczanelerin açık olup olmadığını araştırıyor. Peki eczaneler cumartesi günü açık mı?

Hastalığı, rahatsızlığı ilaç temin etmek isteyenler hafta sonu açık eczane telaşına düşüyor. Peki eczaneler cumartesi günü açık mı? Eczaneler hafta sonu saat kaça kadar çalışıyor? İşte detaylı bilgiler...

Eczane ilaç satılan yerdir. Eczaneleri eczacılık fakültesinden mezun olan eczacı ünvanına sahip kişiler açabilmektedir. Eczanelerde yardımcı olarak çalışan kişilere de eczacı kalfası adı verilir. Eczane ruhsatları, Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Müdürlüğü'nün sorumluluğunda bulunur. Eczaneler Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı gibi kamu kurumları ve özel kurumlarla anlaşma yaparak vatandaşların ilaç ihtiyaçlarını karşılar.

Eczanelerin kullanım alanları 35 metrekareden küçük olamazlar. Yerler yanmaz ve kolay temizlenebilen yer kaplaması ile kaplanmalıdır. Bir ilçede birden fazla eczane varsa eczaneler arasında nöbet düzenlenir. Nöbet çizelgesi eczacı odası tarafından hazırlanır.

ECZANELER CUMARTESİ AÇIK MI?

Eczaneler hafta içi mesaiye sabah saat 08:30'da başlar. Öğle molası vermeden akşam saat 19:00'a kadar çalışırlar. Cumartesi günü ise sabah saat 09:00'da açılır akşam saat 19:00'a kadar mesaiye devam ederler. Eczaneler Pazar günleri kapalıdır.

YORUMLAR
  12 Eylül darbesinde 37. Yıl!
12 Eylül darbesinde 37. Yıl!