A24.com.tr » medya » Ece Sevim Öztürk kimdir nereli kaç yaşında neden tutuklandı?

Ece Sevim Öztürk kimdir nereli kaç yaşında neden tutuklandı?

Ece Sevim Öztürk kimdir nereli kaç yaşında neden tutuklandı?

FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan gazeteci Ece Sevim Öztürk, örgüte yardım ettiği gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden sonra yaptığı paylaşımlar nedeniyle gözaltına alınan gazeteci Ece Sevim Öztürk, çıkarıldığı mahkemede örgüte üye olammakla birlikte yardımda bulunmak suçundan tutuklandı. İşte ayrıntılar...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden FETÖ lehine paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli Öztürk, emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Adliyesi'ne getirildi.

TUTUKLANDI

Burada soruşturmayı yürüten savcılık, şüpheli Öztürk'ü FETÖ lehine paylaşımlarda bulunduğu ve bu eylemin süreklilik arz ettiği gerekçesiyle “Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk etti.

Öztürk, çıkarıldığı Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, Öztürk hakkında, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden FETÖ lehine paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. Şüpheli Öztürk, soruşturma kapsamında, 8 Haziran'da gözaltına alınmıştı. 

ECE SEVİM ÖZTÜRK KİMDİR?

Ece Sevim Öztürk Çağdaş Ses Genel Yayın Yönetmeni’dir. 2010 yılında Çağdaş Ses Yayın Kurulu Başkanı Şahin Öztürk ile evlenmiştir. İyi derecede İngilizce bilen Ece Sevim Öztürk 2006 – 2011 Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, 2012 – 2016 yılları arasında ise Anadolu Üniversitesi’nden mezun olmuştur.

YORUMLAR
  Saçınızın dökülmesine neden olan 10 hata
Saçınızın dökülmesine neden olan 10 hata