A24.com.tr » ekonomi » E-ticaret firmalarını zora sokacak karar!

E-ticaret firmalarını zora sokacak karar!

E-ticaret firmalarını zora sokacak karar!

ABD Yüksek Mahkemesi, eyalet bazından e-ticaret satışlarından vergi alınabileceğine hükmetti

 Yüksek Mahkemenin aldığı karar sonrası Amazon, eBay, Wayfair gibi e-ticaret şirketlerinin hisseleri bir anda düşüş yaşadı.

ABD'de internetten yapılan alışverişlerden vergi alınması konusunda uzun süredir devam eden tartışmalara, son noktayı ABD Yüksek Mahkemesi koydu.

Güney Dakota eyaleti ile e-ticaret şirketi Wayfair'i karşı karşıya getiren davada, eyaletlerin e-ticaret şirketlerini yetki sınırları içinde fiziksel varlıkları bulunmasa dahi vergi toplamak zorunda bırakabileceği hükmüne 4'e karşı 5 oyla varıldı.

E-ticaret şirketleri ile internetten alışveriş yapmayı tercih eden tüketicileri üzen karar, son yıllarda alışverişlerin giderek artan hızda internet üzerinden yapılması nedeniyle zarar eden geleneksel perakende şirketlerini ise sevindirdi.

Ülkede online alışverişlerin neredeyse yarısını gerçekleştiren Amazon ve eBay'in hisseleri karar sonrasında yüzde 2 civarında değer kaybederken, davalı şirket Wayfair'in hisse değeri, yüzde 8'in üzerindeki düşüşle 16 yıllık tarihinin en büyük kayıplarından birini yaşadı.

YORUMLAR
  Felakette hayatta kalmanızı sağlayacak 5 adım (Bilim insanları açıkladı)
Felakette hayatta kalmanızı sağlayacak 5 adım (Bilim insanları açıkladı)