A24.com.tr » teknoloji » E-Devlet'e nasıl giriş yapılır?

E-Devlet'e nasıl giriş yapılır?

E-Devlet'e nasıl giriş yapılır?

E-Devlet sistemi, kamu hizmetlerinin tek bir yerden yapılmasını sağlayan bir uygulamadır. Peki E-Devlet’e nasıl giriş yapılır?

 E-Devlet sistemi, iki binin üzerinde hizmetin ve 35 milyondan fazla kullanıcının bulunduğu bir uygulamadır.

Kullanıcılar sisteme giriş yaparak; SGK hizmet dökümü sorgulama, mahkeme dava dosyası sorgulama, MHRS randevu, günlük döviz kurları, hava tahmini ve tapu bilgileri sorgulama gibi çeşitli kurumlara ait işlemlerini yapabilirler. E-Devlet sistemi tarafından sunulan hizmetlerden yararlanılabilmesi için sisteme giriş yapılması yeterlidir.

E-DEVLET GİRİŞ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

E-DEVLET’E NASIL GİRİLİR?

E-Devlet üzerinden işlem yapılabilmesi için sisteme giriş yapılmalıdır. Sisteme giriş için 5 giriş seçeneği yer alır. Bu giriş seçenekleri; E-Devlet şifresi, e-İmza, mobil imza, internet bankacılığı ve T.C. kimlik kartıdır. E-Devlet’te kayıtlı kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen giriş seçeneği, E-Devlet ile giriştir. E-Devlet şifreniz yoksa, en yakın PTT şubesinden alabilirsiniz. E-Devlet şifresi, kapalı zarf içerisinde ve 2 Türk Lirası ücret karşılığında verilir. Şifre ile kişisel bilgilere erişim sağlandığı için, şifre başka kişiler ile paylaşılmamalıdır.
E-Devlet uygulamasına giriş, turkiye.gov.tr internet sitesi üzerinden gerçekleştirilir. Açılan sayfa üzerinden ‘’Sisteme Giriş’’ bağlantısına girilir. Ardından giriş seçeneklerinden birisi kullanılarak uygulamaya girilebilir. Uygulamaya girildikten sonra, ekranın sol kısmındaki menüden kurumlar ve hizmetler listesinden istenilen hizmete ulaşılabilir. Bunun dışında ana sayfada bulunan arama kutucuğuna ulaşılmak istenen kurum adı ya da yapılacak işlem adı yazılarak daha hızlı işlem yapılabilir.

E-DEVLET İLE HANGİ İŞLEMLER YAPILIR?

E-Devlet sistemi üzerinde 300’den fazla kurum tarafından verilen iki binin üzerinde hizmete erişim sağlanabilir. E-Devlet ile en fazla işlem yapılan kurumların başında; Sosyal Güvenlik Kurumu, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü gelir. En fazla yapılan işlemler ise; SGK hizmet dökümü sorgulama, araç plakasına yazılan ceza sorgulama, vergi borcu sorgulama ve tapu bilgileri sorgulamadır. Bunlar dışında; adli sicil kaydı sorgulama, askerlik belgesi sorgulama, ikametgah sorgulama ve aile hekim bilgisi sorgulama gib işlemler de yapılabilir.

E-DEVLET ŞİFRESİ UNUTULURSA NE YAPILMALIDIR?

E-Devlet şifresinin unutulması durumunda, sistem üzerinden ‘’Şifremi Unuttum’’ bağlantısıyla yeni şifre alınabilir. Yeni şifre alınabilmesi için, sistemde kayıtlı cep telefonu numarasının olması gereklidir. Kayıtlı cep telefonu numarası olmayanlar, PTT şubelerinden yeni bir E-Devlet şifresi alabilirler.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

E-Devlet şifresi değiştirme işlemi için, E-Devlet uygulamasına giriş yapılır. Ardından ‘’Benim Sayfam’’ bağlantısına girilir. ‘’Şifre ve Güvenlik Ayarlarım’’ bölümünden de gerekli şifre değiştirme işlemleri yapılabilir.

YORUMLAR
  Fenomen isimlerin cilt bakım sırları...
Fenomen isimlerin cilt bakım sırları...