A24.com.tr » yaşam » E-Devlet Yedek Subay sorgulama 370. kısa dönem askerlik yeri öğren

E-Devlet Yedek Subay sorgulama 370. kısa dönem askerlik yeri öğren

E-Devlet Yedek Subay sorgulama 370. kısa dönem askerlik yeri öğren

Geçtiğimiz hafta uzun dönem askerlerin yerlerinin açıklanmasının ardından şimdi gözler kısa dönem ve yedek subay olacak askerlerin yerlerinin açıklanmasına. Resmi duyuduya göre 19 ocakta belli oluyor:

 370. kısa dönem ve yedek subay askerlik yeri sorgulama sistemi e-devlet üzerinden yapılıyor. Yedek Subay adayları heyecanlı bekleyişlerini devam ettiriyor.

Askere gidecek kişiler kısa dönem yada uzun dönem (asteğmenlik) ve uzun dönem (12 ay er) fark etmemek üzere toplamda 4 celp döneminde askere alınırlar. Bu celp dönemleri Şubat Celp Dönemi, Mayıs Celp Dönemi, Ağustos Celp Dönemi ve Kasım Celp dönemi olmak üzere toplamda 4 adettir. Bu celp dönemleri haricinde askere alım yapılmaz. Askere gitmek isteyen kişiler de her istediği ayda askere gidemez. Askere gitmek isteyen kişiler bu celp dönemlerine uymak zorundadır. Yani askere ya şubat, ya mayıs ya ağustos ya da kasım ayında gidebilirsiniz. Diğer aylarda askere gitmeniz mümkün değildir. Uzun dönem er olarak askere gidecek kişiler şubat celp döneminde askere giderse XX/1, mayıs celp döneminde askere giderse XX/2, ağustos celp döneminde giderse XX/3 ve kasım celp döneminde askere giderse XX/4 olarak tanımlanır. Yani bir kişi mesela 2018 yılının Şubat ayında uzun dönem er olarak askere gidecekse bu kişinin askere 98/1 tertip olarak gider. 2018 Kasım ayında askere gidecek kişiler 98/4 tertiptir.

YEDEK SUBAY SONUÇLANDIRMA SONUCU SORGULA

Askere gitmek için ne zaman başvuru yapılmalı?

Yıl içinde Şubat Celp Dönemi, Mayıs Celp Dönemi, Ağustos Celp Dönemi ve Kasım Celp Dönemi olmak üzere toplam 4 celp dönemi vardır ve siz bu celp dönemlerinden birinde askere gidebilirsiniz. Peki istediğiniz tarihte askerlik şubesine gidip başvuru yaparak istediğiniz tarihte askere gidebilir misiniz? Eğer kafanızda bir tarih var ve o celp döneminde askere gitmek istiyorsanız en az 2,5 ay öncesinde askerlik şubesine gidip ben şu tarihte askere gitmek istiyorum diye bildirmeniz ve gerekli işlemleri yaptırmanız gerekmektedir. Eğer celp dönemi son başvuru tarihini kaçırırsanız bir sonraki celp dönemine kalırsınız ve istediğiniz tarihte askere gidemezsiniz…Aşağıda askerlik celp dönemleri için son başvuru tarihleri gösterilmiştir…

Askerlik Celp Dönemi Son Başvuru Tarihleri

Şubat Celp döneminde askere gitmek için Son Başvuru Tarihi: 30 Kasım
Mayıs Celp döneminde askere gitmek için Son Başvuru Tarihi: 28 Şubat
Ağustos Celp döneminde askere gitmek için Son Başvuru Tarihi: 31 Mayıs
Kasım Celp döneminde askere gitmek için Son Başvuru Tarihi: 31 Ağustos

Bu tarihten sonra başvuru yaparsanız askere bir sonraki celp döneminde gidebilirsiniz.

Örnek 1: Diyelim ki siz Şubat celp döneminde askere gitmek istiyorsunuz. 30 kasıma kadar askerlik şubesine başvuru yaparsanız siz şubat celp döneminde askere gidebilirsiniz fakat siz 1 aralık ve sonrasında başvuru yaparsanız şubat celp döneminde askere gidemezsiniz. Sizi mayıs celp dönemine yazarlar.

Örnek 2: Diyelim ki siz mayıs celp döneminde askere gitmek istiyorsunuz. Bu durumda 28 şubat tarihine kadar askerlik şubesine başvuru yaparsanız siz mayıs celp döneminde askere gidebilirsiniz fakat siz 1 mart ve sonrasında başvuru yaparsanız mayıs celp döneminde askere gidemezsiniz. Sizi ağustos celp dönemine yazarlar.

Örnek 3: Diyelim ki siz ağustos celp döneminde askere gitmek istiyorsunuz. 31 mayısa kadar askerlik şubesine başvuru yaparsanız siz ağustos celp döneminde askere gidebilirsiniz fakat siz 1 haziran ve sonrasında başvuru yaparsanız ağustos celp döneminde askere gidemezsiniz. Sizi kasım celp dönemine yazarlar.

Örnek 4: Diyelim ki siz kasım celp döneminde askere gitmek istiyorsunuz. 31 ağustos tarihine kadar askerlik şubesine başvuru yaparsanız siz kasım celp döneminde askere gidebilirsiniz fakat siz 1 eylül ve sonrasında başvuru yaparsanız kasım celp döneminde askere gidemezsiniz. Sizi şubat celp dönemine yazarlar.

Celp dönemleri için son başvuru tarihleri kesin tarihlerdir ve son derece önemlidir. Tarihleri kaçırmanız durumunda önceki celp döneminde askere gitmeniz mümkün değildir. Bu nedenle planınızı yukarıdaki son başvuru tarihlerini dikkate alarak yapmanız son derece önemlidir.

98/1 ve 370. Kısa Dönem Acemi Birliği ne zaman açıklanacak?

98/1 Şubat celp döneminde askere gidecek uzun dönem erlerin acemi ve usta birlikleri ocak ayının üçüncü haftası 15-21 ocak 2017 tarihi içerisinde açıklanacaktır.

98/1 ve 370. Kısa Dönem Askerler ne zaman askere gidecek?

Askerlik yerleri bir aksilik olmaması durumunda ocak ayının son haftası açıklanır. Askerlik yeriniz açıklandığı zaman sülüs kağıdınızda A grubu yada B grubu olduğunuz yazar. Askere gideceklerin % 90’ına A grubu geri kalanlara ise B grubu çıkar.

– A grubu çıkacaklar 3-8 Şubat 2017 tarihleri arasında acemi birliklerine teslim olacaklardır.
– B grubu çıkacaklar Mart ayının ilk iki haftasında teslim olacaklardır 

YORUMLAR
  Yaz bitti, kar geldi... Yılın ilk karı yağdı
Yaz bitti, kar geldi... Yılın ilk karı yağdı