A24.com.tr » teknoloji » Dyson, elektrikli otomobil üretecek

Dyson, elektrikli otomobil üretecek

Dyson, elektrikli otomobil üretecek

Ürettiği fütüristik elektrikli süpürge modelleriyle bilinen Dyson, elektrikli otomobil üretmeye hazırlanıyor. Dyson'ın üreteceği ilk otomobilin modeli ortaya çıktı.

Ünlü bir elektrikli süpürge üreticisi olan Dyson, elektrikli otomobili için çalışmalarını sürdürüyor. İlk olarak 2016 yılında dillendirilen elektrikli otomobille ilgili daha net bilgiler 2017 yılında ortaya çıkmıştı. Gelinen süreçte Dyson'ın elektrikli motora sahip olacak olan otomobili için patent aldığı biliniyordu. Alınan bu patentin 3 boyutlu modellemesinin yapılmasının sonucunda, Dyson'ın elektrikli otomobilinin görüntüsü ortaya çıktı. İşte Dyson tarafından üretilecek olan elektrikli otomobil:

Aracın tasarımına bakıldığı zaman yüksek ve hacimli oluşu dikkatlerden kaçmıyor. Crossover segmentli olacağı düşünülen Dyson'ın elektrikli otomobilinde dikkat çeken bir diğer özelliği ise aracın fazlasıyla keskin hatlara sahip olması.

Bilindiği üzere Dyson, batarya üreticisi olan Sakti3 şirketini 90 milyon dolar karşılığında satın almıştı ve batarya üretmeye başlayacağını duyurmuştu. Bu otomobilin üretimi içinde yaklaşık 3.25 milyon dolar yatırım yapan Dyson'ın, otomobil sektörüne nasıl bir giriş yapacağı merak konusu. 

YORUMLAR
  Yılbaşı için burçlara özel hediye önerileri
Yılbaşı için burçlara özel hediye önerileri