A24.com.tr » sağlık » Dünyayı korkutan hastalık "X"

Dünyayı korkutan hastalık "X"

Dünyayı korkutan hastalık "X"

Dünya Sağlık Örgütü "X" hastalığı konusunda uyardı: Felakete yol açabilir...

 Dünya, ebola, zerk, SARS ve diğer salgın hastalıklardan tam olarak kurtulmadan yeni bir salgın tehlikesiyle karşı karşıya!

Merkezi İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan Dünya Sağlık Örgütü, nedeni belirsiz bir biyolojik mutasyondan olduğu tahmin edilen ve 'X' olarak adlandırılan yeni bir hastalığın hızla yayıldığını bildirdi.

VAHŞİ HAYVANLARDAN BULAŞIYOR İDDİASI

Raporda hastalığın dünyanın nerelerinde görüldüğü aktarılmadı. Ancak bazı orduların durumu fark edip salgın hastalık tehditleri arasına 'bilinen bilinmeyen' koduyla yer verdiği belirtildi.

X virüsünün hayvanlardan insanlara bulaştığı tahmin ediliyor. Bir laboratuvar kazası sonucu meydana gelen mutasyonla ortaya çıktığı da iddialar arasında.

Telegraph gazetesine konuşan DSÖ komitesinin bilimsel danışmanlarından ve 'Norveç Araştırma Konseyi baş yöneticisi John-Arne Rottingen "Tarih bize bir sonraki büyük salgının büyük olasılıkla daha önce görmediğimiz bir şey olacağını söylüyor. Bunun başına 'X' eklemek tuhaf gözükebilir ancak buradaki amaç aşılar ve tanı testleri açısından hazırlıklı olduğumuzdan ve esnek şekilde plan yapabildiğimizden emin olmak" dedi.

DSÖ, hastalığın nedenlerinin bulunması ve önlem alınması için dünyaya çağrıda bulundu. Çünkü nedeni anlaşılamazsa, bir asır önce İspanyol gribinin yol açtığı gibi milyonlarca kişi yaşamını yitirebilir.

Raporda hastalığın kesin belirtileri hakkında ise bir açıklama yer almadı.

YORUMLAR
  Gribe karşı 10 doğal savaşçı
Gribe karşı 10 doğal savaşçı