A24.com.tr » dünya » Dünyada ilk şarap tema parkı

Dünyada ilk şarap tema parkı

Dünyada ilk şarap tema parkı

Dünyanın ilk şarap tema parkı, Fransa’nın Bordeaux kentinde açıldı. Park, 14 bin şarap şişesiyle çevrelenmek isteyen şarap meraklılarını bekliyor.

91 milyon Dolar maliyetli The City of Wine (Şarap Şehri) kompleksindeki bütün etkinlikler şarapla alakalı. Park, ziyaretçilerine şarap tadımı, şarap turları, müze ziyaretleri ve mükemmel bir şarap barı sunuyor. Parkın resmi sitesinde belirtildiği üzere, parkta dünyanın dört bir yanındaki 70 ülkeden gelen 800 çeşit şarap var.

Garonne Nehri’nin yakınlarına inşa edilen bükümlü metal yapı, tema parkın simgelerinden biri ve şarabın kadehin içindeki hareketini temsil ediyor. Bütçesi kısıtlı şarap severlerin endişe etmesine gerek yok çünkü biletler 37 Dolar’dan başlıyor. Bu fiyata bir kadeh şarap da dahil. Çocuklu aileler de unutulmamış. Yetişkinler şaraplarını yudumlarken çocuklar da üzüm suyu içebiliyor.

Parkta yapılabilecek etkinlikler arasında, dünyanın dört bir yanından getirilen şarapları deneyerek Bordeaux şehrini seyretmek; workshoplara ve rehberli turlara katılmak; belirli aralıklarla değişen sergileri gezmek; şarap dünyasıyla alakalı kitapları inceleyebileceğiniz okuma odasında vakit geçirmek var. 

YORUMLAR
  A Milliler gruptan çıkmak için ne yapmalı? Kalan maçlar neler? Kaç puan gerekli? Grupta şu an kaçıncı?
A Milliler gruptan çıkmak için ne yapmalı? Kalan maçlar neler? Kaç puan gerekli? Grupta şu an kaçıncı?