A24.com.tr » ekonomi » "Doları bırakalım Bitcoin kullanalım"

"Doları bırakalım Bitcoin kullanalım"

"Doları bırakalım Bitcoin kullanalım"

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney şok bir öneride bulundu. Carney yaptığı açıklamada, dolar yerine yeni bir kripto para oluşturmayı ve rezerv birim olarak onu kullanmayı önerdi.

Başta Bitcoin olmak üzere kripto paralar, son yıllarda ülkemizde ve dünya çapında oldukça popüler hale gelmeye başladı. Özellikle bir dönem kısa yoldan para kazanma aracı olarak görülen Bitcoin, geride bıraktığımız son 2 yılda oldukça yaygınlaşıp herkes tarafından bilinir bir hale de gelmişti, hatta bazı devletlerin de yakın kıskacına girmişti.

Bu doğrultuda İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Mark Carney, geleceğin maddi rezervi olacağını söylediği kripto paralar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. ABD Dolarının yerine yeni bir kripto para birimi oluşturulmasını öneren Carney, dolara bir rezerv olarak güvenmenin çok ciddi bir risk olduğunu vurguladı.

CNBC’ye röportaj veren Merkez Bankası Başkanı, çok kutuplu bir dünyada çok kutuplu bir para birimine ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Rezerv olarak oluşturulacak yeni bir kripto para birimininse, ülkeleri sıfır ya da negatif faiz oranlarına geçiren mevcut sisteme denge getireceğini ve ABD gibi dev kaynaklara sahip diğer ülkeleriyse pozitifte tutabileceğini belirtti.

Carney, Facebook'un 2020’de kullanıma girecek olan yeni kripto para birimi Libra ya da diğer bazı kripto para birimlerinin, doları dünyanın rezerv para birimi olmaktan men edebileceğini düşündüğünü de belirtti.

Bu konuda Facebook, Libra’nın 2020'de kullanıma sunulacağı ve kullanıcıların sosyal ağda gerçekleşen çevrimiçi finansal işlemlerini kolaylaştıracağını vaat etmiş ve küresel olarak banka hesabı bulunmayan 1,7 milyar kişiye ulaşmak istediğini duyurmuştu. 

YORUMLAR
  Kırmızı halıda kıskandıran şıklık yarışı!
Kırmızı halıda kıskandıran şıklık yarışı!