A24.com.tr » ekonomi » Dolar ne kadar - 22 Kasım çarşamba - 1 Dolar kaç TL?

Dolar ne kadar - 22 Kasım çarşamba - 1 Dolar kaç TL?

Dolar ne kadar - 22 Kasım çarşamba - 1 Dolar kaç TL?

Son haftalardaki önlenemez çıkışıyla birlikte rekor üstüne rekor kıran dolar güne yine bir rekorla başladı. Dolar şu saatlerde ise 3,98 TL seviyesinde dolananıyor.

 Doların ateşi son günlerde harıl harıl yanmaya devam ediyor.

 Dolar, dün sabah saatlerinde 3,97 TL üzerine çıkarak rekor kırmasının ardından Merkez Bankası kanadından gelen fonlamanın tamamen geç likidite penceresi üzerinden yapılacağı haberleri ve döviz satış ihaleleriyle bir nebze gerileyerek 3,95 altına inmişti. Dolar şu saatlerde ise 3,98 TL seviyesine çıkarak rekorunu tazeledi.

BORÇ ALMA LİMİTLERİ SIFIRA DÜŞÜRÜLDÜ

Merkez Bankası para piyasalarında bankaların borç alma limitlerini 22 Kasım itibariyla gecelik vadede yapılan işlemler için sıfıra düşürdüğünü açıkladı.
Böylelikle tüm fonlamanın yüzde 12,25 seviyesindeki geç likidite penceresine yöneltilerek ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti 25 baz puan artırılmış oldu.
Dolar, finans piyasaları genelinde risk iştahındaki artışa rağmen ABD hazine tahvil getirilerindeki düşüşle birlikte geriledi.

MERKEZ'İN HAMLESİ DOLARI DÜŞÜRDÜ

Dolar / TL keskin çıkışının ardından gelen haberler ve hamleler neticesinde dün 3.9565 TL'den kapanış yapmıştı. Dolar bugün hafif çıkış trendiyle birlikte yatay seyrediyor.
Sabah 8.30 itibariyle dolar 3,98 liraya çıktı. Benzer şekilde Euro / TL 4,6578 ve sterlin de 5,2596 liradan el değiştiriyor.

SİYASET GÜNDEMİ ETKİLİYOR

Uzmanlar, kurdaki aşırı dalgalanmanın siyasetteki gündemin yanı sıra ABD'den gelen haberlerle de ilgili olduğunu belirtiyor. Azimut Portföy Genel Müdürü Murat Salar, TL varlıkların ekonomik değil, siyasi gerekçelerle negatif fiyatlandığını vurguladı.
Salar, mevcut ekonomik verilere göre Türk Lirası varlıkların ekonomik gerekçelerle bu kötü fiyatlanmayı haketmediğini söylerek uzun süredir devam eden negatif haber akışının mevcut fiyatlamaları oluşturduğunu kaydetti. Salar, "Şu anda TCMB'nin GLP faizini artırması gerektiği noktada değiliz. Siyasi risk ve negatif haber akışı azalırsa durum değişebilir." dedi.

YORUMLAR
  Yıllar sonra Demet'ler birbirine girdi!
Yıllar sonra Demet'ler birbirine girdi!