A24.com.tr » ekonomi » Dolar nasıl düştü güne nasıl başladı 1 dolar kaç TL

Dolar nasıl düştü güne nasıl başladı 1 dolar kaç TL

Dolar nasıl düştü güne nasıl başladı 1 dolar kaç TL

Dolar kuru yeni güne nasıl başladı? Piyasalarda dolar kaç TL'den işlem görüyor. Merkez Bankası'nın önlemlerinin ardından ateşi bir miktar düşen doların inişli çıkışlı grafiği sürdü. 1 Dolar kaç TL?

Merkez Bankası ve BDDK'nın önlem planının ardından bir miktar gerileyen dolar kuru, güne yine dalgalanmayla başladı. Bu sabah saatlerine yeni güne merhaba diyen piyasalarda dolar 6.90-6.93 seviyelerinde işlem görüyor.

Dolar TL cephesindeki artış ABD-Türkiye gerginliğiyle hızlanmasının ardından Cuma günü 2001 krizinden bu yana dolar TL'nin en sert kaybını yaşamasınından sonra normalleşme sürecine girdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın aksiyon planı ve Merkez Bankası'nın likidite esnekliği sağlayan hamlesiyle 7.25'i test eden kur 6.4 TL seviyesine indi ve sonrasında 6.90 bandına oturdu.

Alınan önlemler, BDDK'nın bankaların swap işlemlerini özsermayenin yüzde 50'siyle sınırlaması Asya sığ piyasalarında açığa satılan ve sürekli atak yiyen TL, örtülü olarak yapılan gecelik faizdeki 1.5 puanlık artışla birlikte bu kez sakin bir gece geçirdi. İllikit piyasadaki yüksek dalgalanma duruldu.

YORUMLAR
  Yeşilçam klasikleri ve dizi setlerinden hiç görmediğimiz kareler...
Yeşilçam klasikleri ve dizi setlerinden hiç görmediğimiz kareler...