A24.com.tr » ekonomi » Dolar bugün ne kadar - Euro ne kadar - 4 Ocak 2019 piyasalarda son durum

Dolar bugün ne kadar - Euro ne kadar - 4 Ocak 2019 piyasalarda son durum

Dolar bugün ne kadar - Euro ne kadar - 4 Ocak 2019 piyasalarda son durum

Dolar ve Euro ne kadar oldu? Dün gece saatlerinde tırmanışa geçen dövizde bugün son durum ne? İşte piyasalardaki detaylar...

Türk Lirası, yeni yıla dolar karşısında değer kayıplarıyla başladı.

Kur, haftanın son işlem gününe ise 5,45 civarında başladı.

ASYA PİYASALARINDA YAŞANAN BİR 'FLASH CRASH' (ANİ KIRILMA) OLAYI NEDİR?

Japonya piyasalarının tatil olması nedeniyle kapalı kalması, hacimsiz işlemlerde dolar kurunu 5,8788 seviyesine kadar çıkararak 15 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesini görmesini sağlamıştı.

Bankalararası piyasada bugün dolar 5,44 liradan, euro/TL 6,20 liradan işlem görüyor.

TL'Yİ NE BEKLİYOR?

Yılın ilk günlerinde küresel olarak riskten kaçış eğiliminin çok kuvvetli olduğunu ifade eden bankacılar, bunda küresel büyüme endişeleri, ABD faiz artırım hızı ve ticaret savaşlarının etkili olduğunu belirtiyor. Küresel satış baskısının hangi kuvvette devam edeceği ise TL'nin seyri açısından belirleyici olacak.

FAİZ İNDİRİMİ GELİR Mİ?

TÜFE, ekimde yüzde 25.24 ile gördüğü zirvenin ardından hükümetin enflasyonla mücadele kapsamında aldığı önlemlerin etkisiyle 2018 yılını yüzde 20.3 seviyesinden tamamladı. Aralık ayı verisinin ardından ekonomistlerin bir kısmı ilk çeyrekte TCMB'den faiz indirimi beklerken, bazı ekonomistler de baz etkisiyle sene başlarında enflasyonun yüzde 20'nin üstünde seyredebileceğini bu nedenle nisan ayından önce faiz indirimi beklemediklerini söylüyorlar. 

YORUMLAR
  İşte dünyanın en kötü telefonları
İşte dünyanın en kötü telefonları