A24.com.tr » eğitim » DGS soru ve cevapları açıklandı mı? Sonuçlar ne zaman açıklanacak

DGS soru ve cevapları açıklandı mı? Sonuçlar ne zaman açıklanacak

DGS soru ve cevapları açıklandı mı? Sonuçlar ne zaman açıklanacak

21 Temmuz günü gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı'nın (DGS) ardından gözler sonuçlara, soru ve cevaplara çevrildi. Peki cevaplar açıklandı mı? Sonuçlar ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

Lisans yapmak isteyen öğrencilerin girdiği DGS (Dikey Geçiş Sınavı) 21 Temmuz Cumartesi günü ÖSYM tarafından gerçekleştirildi. Sınavın ardından öğrenciler sonuçların ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladı. Peki sonuçlar açıklandı mı? Soru ve cevaplar ne zaman açıklanacak? İşte merak edilen haberin bütün gelişmeleri ve ortaya çıkan bilgileri...

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Geçtiğimiz yıl 23 Temmuz tarihinde uygulanan DGS sınavının sonuçları 6 Eylül saat 16.40'da açıklanmıştı. Sınav soruları ve cevapları ise 8 Eylül tarihinde erişime açılmıştı. 2018 DGS sınav sonuçları ise ÖSYM'nin resmi takviminde yer alan bilgilere göre 16 Ağustos tarihinde erişime açılacak. Sınav soruları ve cevaplarının ise herhangi bir değişiklik olmazsa en geç 18 Ağustos tarihinde açıklanması öngörülüyor.

2017'DE 355 BİN ADAY SINAVA BAŞVURDU

Geçtiğimiz yıl düzenlenen sınava 355 bin aday başvururken, sınava giren aday sayısı 325 bin olarak açıklandı. Toplam 120 soru yöneltilen sınavda, sayısal testinde ortalama 7,575 olarak açıklanırken, sözel testinde bu rakam 23,914 olarak belirlendi. 2017 yılında sınava girmeyen aday sayısı 30 bin olarak duyurulmuştu.

DGS CEVAP ANAHTARI YAYINLANDI MI?

388 bin adayın başvurduğu DGS sınavına ait soru ve cevaplar henüz adayların erişimine açılmadı. Bu konuda bir gelişme olduğu takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.

YORUMLAR
  Sıla'nın 9 ayda yaşadığı akıl almaz değişim
Sıla'nın 9 ayda yaşadığı akıl almaz değişim