A24.com.tr » ekonomi » DESMÜD Dolar bozdurma çağrısına destek verdi

DESMÜD Dolar bozdurma çağrısına destek verdi

DESMÜD Dolar bozdurma çağrısına destek verdi

Değirmen ve Sektör Makineleri Üreticileri Derneği (DESMÜD) dolar olarak elde edilen ihracat gelirlerinin tamamını bozdurma kararı aldı.

 Dolar ve euro kurundaki yükseliş karşısında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip ERDOĞAN'ın yaptığı "Dolar bizim yollarımızı kesmez, hiç endişe etmeyin. Yastığının altında doları, avrosu, altını varsa gitsin TL ile bankalarımızda bozdursun. Onun için yerli paramızda bunlara cevabımızı verelim. Bu bir yerli milli mücadeledir. Bu bir, bize karşı ekonomik savaş ilan edenlere benim milletimin cevabı olacaktır.' çağrısına Değirmen ve Sektör Makineleri Üreticileri Derneği'nden yanıt geldi.

Dernek Başkanı Sayın Zeki Demirtaşoğlu, Dernek üyelerinin yıllık yaklaşık 1.350.000.000 (bir milyar üç yüz elli milyon ) USD'lık ihracatlarının olduğunu, üretiminin yaklaşık %95'ini ihraç eden dernek üyelerinden oluştuğunu ve değirmen makineleri üretiminde Dünya sıralamasında 1. sırada yer aldıklarını belirtti.

Ekonomik manipülasyonlarla Türk milletine hainlik düşünenlerinin bir kez daha başaramayacaklarını ifade eden Sayın Demirtaşoğlu sözlerine şu şekilde devam etti; "Uluslararası arenada ekonomisi güçlü bir Türkiye istemeyenler, Türk Milletinin iradesini yıkamayacaklar. Dernek üyelerimiz yapmış oldukları ihracat miktarının tamamını bozdurarak, Türk Lirasına geçmeyi taahhüt etmektedir. Hiçbir güç Türk milletini boyun eğdiremeyecek, ekonomik savaşı kazanan Türk Milleti olacaktır.'

Ayrıca Sayın Zeki Demirtaşoğlu Bastak Analitik Cihazlar Dış Tic. Ltd. Şti. banka hesabından 12.876,00 doları ve Bastak Gıda Mak. Med. Paz. İth. İhr. San. Tic. Ltd. Şti. banka hesabından 9.615,00 doları, Dernek Başkan Yardımcısı Cemil Gazel Gazel Değirmen Makineleri San. ve Tic. Ltd. Şti. banka hesabından 20.000,00 doları, Dernek Başkan Yardımcısı Nazmi Yıldız Günmak Güney Değirmen Mak. ve Helezon San. Tic. Ltd. Şti. olarak banka hesaplarından 10.000,00 doları Türk Lirasına çevirerek ilk adımlarını attılar.

 

YORUMLAR
  Göçmenlerin hayat standardı olarak en rahat yaşadığı ülkeler
Göçmenlerin hayat standardı olarak en rahat yaşadığı ülkeler