A24.com.tr » politika » Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepki gösterdiği CHP milletvekili Özgür Özel kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepki gösterdiği CHP milletvekili Özgür Özel kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepki gösterdiği CHP milletvekili Özgür Özel kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in Meclis'teki 23 Nisan oturumunda yaptığı konuşmaya sert tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 98. yıl dönümü dolayısıyla yapılan özel oturumdaki konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimi gecesiyle ilgili çarpıcı ifadeler kullandı.

Özgür Özel'in sözlerine önce Başbakan Binali Yıldırım, ardında da Cumhurbaşkanı Erdoğan tepki gösterdi.

Erdoğan'ın tepkisi şöyle:

''Dün Meclis Genel Kurulu'nda şahit olduğumuz görüntüleri asla tasvip etmediğimi burada bir kez daha ifade etmek isterim. Kendi hastalıklı siyasetlerini ülkenizin milli bayramını zehirlemek için kullananları şiddetle kınıyorum. Dün yalan yanlış her türlü ifadeleri orada kullananlara gerçeği tekrar hatırlatmak istiyorum. 15 Temmuz gecesi saat 23.17 ana muhalefetin başındaki zat Atatürk Havalimanı'nda tankların başındakilerle görüşme yapılıyor yol açılıyor Bay Kemal Bakırköy'e kaçıyor belediye başkanının evinde misafir ediliyor. Biz Marmaris'ten Atatürk Havalimanı'na geliyoruz.

Dün orada bir terbiyesiz vardı nasıl olduğunu nereden biliyorsun? Kalkıp İstanbul Emniyet Müdürü ile şöyle konuşmuşuz inmişiz. İnsanda ahlak denilen bir şey olur. 23.17'de sen genel başkanınla oradasın biz Marmaris'ten oraya uçağımızla geliyoruz orada F-16'lar hala uçuyor. On binler orada. Sen CHP'lileri kandırabilirsin ama o on binleri kandıramazsın. Siz her zaman kuyruğu kıstırıp kaçtınız zaten. Sizler Bağdat Caddesi'den alkışlayanlardan oldunuz.

16 saat süren operasyonu havalimanında yönettik. Sen kahve yudumlarken biz Atatürk Havalimanı'nda bakan milletvekili arkadaşlarımla beraber oradaydık. Ertesi gün cuma biz oradan ayrılmadık. Operasyon bitti bitine kadar dimdik durduk.

Nasıl olsa Cumhurbaşkanı balkonda oturuyor konuşma hakkı yok oradan bol bol sallıyorsun edepsizce el kol hareketi yapıyorsun. Sen bu el kol hareketini AK Parti Genel Başkanına belki yapabilirsin ama bu ülkenin Cumhurbaşkanına yapamazsın. Bir defa haddini bileceksin. Bunlarda böyle bir ahlak anlayışı yok. Dün oradaki gelişmeler bir afet felaketti. Cumhurbaşkanı'na hakaret etmeyi siyaset sanan bu zihniyet kendi çirkefliği içinde boğulmaya mahkumdur.

ÖZGÜR ÖZEL KİMDİR?

21 Eylül 1974 senesinde dünyaya gelen Özgür Özel aslen Manisalıdır. Eczacı ve siyasetçi olan Özel 24., 25. ve 26. dönem Manisa milletvekiliği yapmıştır. 24 Haziran 2015 tarihinden beri CHP grup başkanvekilliği görevini sürdürmektedir.

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesini bitirmiştir

Serbest eczacı olarak çalıştı. Manisa Eczacı Odasında sırasıyla Yönetim Kurulu Üyesi, Veznedarı, Genel Sekreteri ve Başkanlığı görevlerini yürüttü. 2007 yılında Türk Eczacıları Birliği (TEB) Merkez Heyeti üyeliğine seçildi. TEB'de Saymanlık ve 2 dönem de Genel Sekreterlik görevinde bulundu. Kongre ve konferanslara çok sayıda bildiri sundu. Uluslararası Eczacılık Federasyonu, Avrupa Birliği Eczacılık Grubu ile Avrupa Eczacılık Forumu'na üyelikleri bulunmaktadır.

İyi düzeyde Almanca ve İngilizce bilen Özel, evli ve 1 çocuk babasıdır. 

YORUMLAR
  Şehir isimleri nereden geliyor? İşte sizin memleketin hikâyesi...
Şehir isimleri nereden geliyor? İşte sizin memleketin hikâyesi...