A24.com.tr » yaşam » Çocuklara geri dönüşümün önemi anlatılacak

Çocuklara geri dönüşümün önemi anlatılacak

Çocuklara geri dönüşümün önemi anlatılacak

Hem eğlenecek hem de geri dönüşümün önemini kavrayacaklar.

“Eskiye değer katan dönüşüm” sloganıyla yola çıkan sürdürülebilir sosyal etki platformu Upcycle İstanbul tarafından hayata geçirilen Türkiye'nin ilk ileri dönüşüm festivali Upcycle İstanbul Art and Design Festivali'nin etkinlik detayları belli oldu. 4-5 Haziran tarihlerinde Müze Gazhane'de gerçekleşecek olan festivalde pek çok atölye, sergi ve konser düzenlenirken, çocuklara özel sıfır atık eğitimi verilerek, geri dönüşümün önemi anlatılacak.
 
Sürdürülebilir sosyal etki platformu Upcycle İstanbul tarafından, ileri dönüşüm ve kaynakların verimli kullanımı konusunda bilinç oluşturmak, atıkların değerlendirilerek tekrar kullanıma kazandırılabileceğini sanat ve tasarım aracılığıyla göstermek ve her türlü dönüşümün sürdürülebilir çevresel faydalarına dikkat çekmek üzere 4-5 Haziran tarihlerinde düzenlenen Upcycle İstanbul Art and Design Festivali'nin program detayları belli oldu. İki gün sürecek olan festivalde Çocuklar için İSTAÇ Geri Dönüşüm Atölyesi düzenlenecek.
 
Hem eğlenecek hem de geri dönüşümün önemini kavrayacaklar
Atölye, çocuklara verilecek Sıfır Atık Eğitimi ile başlayacak. Sonrasında İSTAÇ usta personelleri tarafından kurulan Geri Dönüşüm Atölyesinde çocuklara uygulamalı eğitimler verilecek. Geri Dönüşüm Atölyesinde yapılan geri dönüşüm basket oyunuyla çocuklara eğlenceli anlar yaşatılacak. 5 Haziran Dünya Çevre Hatırası Cutout fotoğraf çekim alanı oluşturulacak. Günün anısına çocuklara boyama seti hediye edilecek. Etkinlik alanında çocukların ve ailelerin oturacağı masa ve sandalyeler Geri Dönüşüm Atölyesi tarafından yapılacak.
 
Program
Tarih: 4 – 5 Haziran
Saat: 13:00 – 19.00
Yer: Meydan

YORUMLAR
  2017'de en çok konuşulan yaşam ve magazin haberleri
2017'de en çok konuşulan yaşam ve magazin haberleri