A24.com.tr » politika » CHP'li Öztürk Yılmaz'a ikinci kez kesin ihraç talebi

CHP'li Öztürk Yılmaz'a ikinci kez kesin ihraç talebi

CHP'li Öztürk Yılmaz'a ikinci kez kesin ihraç talebi

Türkçe ezan tartışmaları sonrası disiplin kuruluna sevk edildiği için CHP yönetimine tepki gösteren ve partiden ihracı istenen Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın ikinci kez ihracı istendi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde son günlerin en çok konuşulan ismi olan Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, ezanın Türkçe okunmasını istediği için parti ilkelerine ayrkırı hareket ettiği gerekçesiyle disiplin kuruluna sevk edilmişti. Bunun üzerine başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere parti yönetimine sert eleştirilerde bulunan Yılmaz, ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmişti.

CHP'de grup yönetim kurulu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yeniden toplandı.

Toplantıda, Öztürk Yılmaz'ın ikinci kez kesin ihraç talebiyle ikinci kez grup disiplin kuruluna sevk edilmesine karar verildi.

Yılmaz'ın, parti üyeliğiyle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunmak, partinin temel ilkelerine aykırı eylemlere katılmak gerekçesiyle ikinci kez sevk kararı alındı.

Öztürk Yılmaz, disiplin kuruluna sevkinin ardından sert açıklamalarda bulunmuş, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ağır bir dille eleştirmişti.

"CHP'yi babasının malı, tarlası, bahçesi gören anlayış"

Öztürk, “Bu, demokrasi ile otokrasi arasındaki bir çatışmadır, CHP'yi AKP'nin yedek lastiği haline dönüştürmek isteyen bir anlayışla, bunu reddeden anlayışın çatışmasıdır. Bu; CHP'yi kendi babasının malı, tarlası, bahçesi gören; 'dediğim dedik, çaldığım düdük, isterseniz burada olursunuz, isterseniz defolup gidersiniz' demek isteyen bir anlayışa karşı mücadeledir. Milletvekillerini biat eden, robotlar olarak görenlerle, halkın seçtiği milletvekilleri arasındaki mücadeledir. Elhamdülillah Müslümanız, dini değerlerimize saygılıyız ama dini siyasete alet edenler, ondan nemalananlara karşı bir anlayıştır bizim anlayışımız." demişti.

CHP’den tepki: Bu ülkenin inanç değerleri var

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, parti genel merkezinde gerçekleştirdiği aylık olağan toplantısında şunları söylemişti:

“Toplumun vicdanını yaralamış bir açıklama nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilmiş bu arkadaşımız şunu bilecek; Bu ülkenin değerleri var. İnanç değeri, bayrak değeri, cumhuriyet değerleri, Atatürk değeri var. Nasıl ki Atatürk'e, cumhuriyete söz söylenmesine karşıysak, dinimizin, ibadetimizin bir simgesi olan ezanın Arapça okunmasına da CHP karşı olmadı, olmayacak.”

CHP'de Grup Disiplin Kurulunun bugün toplanması ve Öztürk Yılmaz'ın savunmasının alınması için süreci başlatması bekleniyor. 

YORUMLAR
  Öğretmenler gününe ait en komik capsler
Öğretmenler gününe ait en komik capsler