A24.com.tr » yaşam » Canan Karatay kaç yaşında ve nereli?

Canan Karatay kaç yaşında ve nereli?

Canan Karatay kaç yaşında ve nereli?

Televizyon ekranlarında sık sık beslenme tavsiyeleri verirken gördüğümüz ünlü kalp doktoru Canan Karatay kimdir kaç yaşında nereli kimle evli?

Canan Karatay kimdir nereli kaç yaşında? Canan Karatay son olarak bu sabah Fox TV ekranlarında Çağla Şıkel'in sunumuyla ekrana gelen 'Çağla ile Yeni Bir Gün' programıyla izleyicilerin karşısına çıktı. Sağlık tavsiyeleri dikkat çeken Canan Karatay'ın yaşı da merak konusu oldu.

CANAN KARATAY KİMDİR?

Canan Karatay, 1943 yılında Elazığ’da dünyaya geldi.

1943 yılında Elazığ’da dünyaya gelen Karatay’ı son yıllarda sosyal medya sayesinde çok sık duyuyoruz. Kendisi her ne kadar beslenme üzerine radikal açıklamalarıyla tanınsa da tıp alanında profesörlük unvanına sahiptir. 1961 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, İngiliz Hükümeti’nden burs kazanarak Liverpool’daki Bölgesel Kardiyoloji Merkezi’nde iki yıl uzmanlık eğitimi aldı.

Türkiye'de “uyluk atar damarı yoluyla koroner anjiografi” tekniğini ilk kez kullanan Karatay, ilerleyen yıllarda Karatay Diyeti adında bir kitapla beslenme ve kalp sağlığı üzerine popüler çalışmalar yürüttü.

Canan Karatay; TRT1`de yayınlanan "Pelin Çift`le İyi Fikir" programında eşi Ali Başak Karatay ile ilgili ilk kez konuşmuştu. Canan Karatay, "Eşime yanındayken bile hasret duyuyorum, bizi annelerimiz tanıştırdı" açıklamasında bulunmuştu.

ALİ BAŞAK KARATAY KİMDİR?

1979 yılında Canan Efendigil (Karatay) ile hayatını birleştiren Ali Başak Karatay, Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü kurucularından, eşi Kalp ve iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay gibi akademisyen. Karatay çiftinin aynı zamanda Mehmet Rahmi Karatay adında bir oğulları var. 

YORUMLAR
  Sadece dahi insanlar bu testi 30 saniyede çözebiliyor (Zeka testi)
Sadece dahi insanlar bu testi 30 saniyede çözebiliyor (Zeka testi)