A24.com.tr » dünya » Burger King'den kadınları aşağılayan reklam

Burger King'den kadınları aşağılayan reklam

Burger King'den kadınları aşağılayan reklam

ABD'li hamburger zinciri Burger King'in Rusya organizasyonu kadınları alenen aşağılayan bir reklam kampanyasına imza atarak büyük tepki çekti.

Rusya'da düzenlenen Dünya Kupası'na özel reklam kampanyası hazırlayan ABD'li fast-food devi Burger King, Rus kadınların büyük tepkisini çekti. Tepkilerin ardından özür metni yayımlayan Burger King'in Rusya organizasyonu söz konusu reklam kampanyasının kadınları aşağıladığını kabul etti.

ABD merkezli fast food devi Burger King, 2018 Dünya Kupası ile ilglili kadın düşmanı bir reklama imza attı. Skandalın sahibi olan Burger King'in Rusya organizasyonu, söz konusu reklamda "turnuvada forma giyen bir futbolcudan hamile kalmaları" durumunda Rus kadınlara ömür boyu Whopper ve 3 milyon ruble ödül teklif etti.

Yayınlanmasından kısa süre içinde tepki çeken reklam, hızla sosyal medya hesaplarından kaldırıldı. Çok sayıda Rus vatandaşı tarafında protesto edilen Burger King'in genel merkezinden yapılan özür açıklamasında ise "Rusya'daki ekibin online olarak yürüttüğü ve kırıcı olduğu açık olan kampanyadan dolayı özür dileriz" denildi.

Rus haber ajansı Interfax'a göre Burger King'in Rusya distribütörü olan Burger Rus LLC şirketi ise VK platformu dışında herhangi bir basın açıklaması yapmadı.  

YORUMLAR
  UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş’ın rakibi Bayern Münih’i tanıyalım
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş’ın rakibi Bayern Münih’i tanıyalım