A24.com.tr » eğitim » Bolu'da okullar tatil mi bugün Bolu'da yarın 23-24 kasım okul var mı MEB açıklaması

Bolu'da okullar tatil mi bugün Bolu'da yarın 23-24 kasım okul var mı MEB açıklaması

Bolu'da okullar tatil mi bugün Bolu'da yarın 23-24 kasım okul var mı MEB açıklaması

Kar yağışının etkisini arttırmasıyla birlikte beyaza bürünen illerden bir tanesi olan Bolu'da zorlu hava koşullarından dolayı okulların tatil edilip edilmeyeceği merak ediliyor.

 Bolu'daki etkili kar yağışu yolları kapatırken öğrenciler okulların bugün ve yarın tatil edilip edilmeyeceğini merak ediyor. Konuyla alakalı olarak MEB'den bir açıklama bekleniyor.

Bolu hava durumu 22 Kasım Meteoroloji son dakika açıklamaları merak ediliyor. Yarın okullar tatil mi sorusu kar yağışı ile beraber sorulmaya başlandı. Hava durumu açıklamaları Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından düzenli aralıklarla yapılıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü düzenli aralıklarla hava durumu açıklamalarını vatandaşlara duyuruyor. Mevsim değişikliği ile beraber hava sıcaklıklarında da düşüş yaşandı. Yağmurun ardından gelecek olan kar yağışı için bekleyiş başladı. Bolu’da kar yağışının yoğun şekilde görüldüğü iller arasında yerini aldı. Bugün hava durumu nasıl? Bolu’da hava durumunun bugün çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı olması bekleniyor. Hava sıcaklığı ise 3 derece olacak. Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Kütahya, Eskişehir ve Elazığ çevreleri ile Ankara'nın kuzey kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bolu hava durumu uyarılarına ve okulların tatil olması ile ilgili son dakika açıklamalarına haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABER Kars'ta yarın okullar tatil mi 23-24 Kasım okullar tatil mi MEB açıklaması Kars'ta yarın okullar tatil mi 23-24 Kasım okullar tatil mi MEB açıklaması

BOLU HAVA DURUMU

22 Kasım Bolu hava durumu raporu yayınlandı.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Kütahya, Eskişehir ve Elazığ çevreleri ile Ankara'nın kuzey kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karadeniz kıyı kesimi ile Marmara'nın doğusunda yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve batı yönlerden, Marmara ve güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun güneydoğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların; Rize ve Artvin kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI: Rize ve Artvin'in yüksek kesimlerinde görülecek karla karışık yağmur ve kar yağışlarının, yer yer kuvvetli (10-20 cm), 500 m üzeri rakıma sahip yerlerde yoğun (20 cm üzeri) olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı vb) olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ZİRAİ DON OLAYI UYARISI: Bu gece (22.11.2017 Çarşamba gecesi) İç Ege, İç Anadolu'nun batısı, Akdeniz'in iç kesimleri, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde hafif yer yer orta kuvvette, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere zirai don olayı beklendiğinden, halen zirai faaliyette bulunan üreticilerimizin yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BOLU’DA OKULLAR TATİL Mİ?

Şu anda konu ile ilgili güncel bir açıklama yapılmadı. Yapılan açıklamaları haberimz içerisinden takip edebilirsiniz. Geçen sene Bolu'da kar yağışı nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerde okullar 1 gün tatil edilmişti.

Bolu Valiliğinden yapılan açıklamada, "Olumsuz hava koşulları ve buzlanma nedeniyle ulaşımda yaşanılabilecek sıkıntılara dayalı olarak Bolu İl Merkezi ve bağlı köylerdeki taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler 30 Aralık 2016 Cuma günü bir gün idari izinli sayılacaktır" denilmişti.

YARIN OKULLAR TATİL OLACAK MI?

Meteorolojiden arka arkaya kar yağışı haberini veren hava durumu alarmları geliyor. Yarın okulların tatil olma ihtimali bulunuyor. Kar yağışı bu gece bastıracak yarın yani 21 Kasım salı günü Batı Karadeniz bölgesinde çok kuvvetli bir şekilde etkili olacak. Kar yağışı için uyarılan iller Bolu , Kastamonu, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce oldu. Bu illerde 20 santimi aşacak kar yağışı görülecek. Meteoroloji saatini de duyurdu. Kar yağışı bu gece saat 22.00'dan sonra başlayacak. Bu durumda yarın bu illerde okulların tatil olması gündeme gelebilir. İllerin valiliğinin gece karın durumuna göre karar vermesi bekleniyor.

Okulları tatil ettirecek kar yağışı : Bu gece başlayacak olan kar yağışı yarın yani 21 Kasım salı günü çok daha kuvvetlenmiş olarak devam edecek. Meteoroloji Bolu, Kastamonu , Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce'deki kar yağışının asıl etkisini salı günü göstereceğini duyurdu. Açıklamada kar yağışının yer yer kuvvetli olacağı ve 20 santim civarında kar bırakacağı bildirildi. 1500 metrenin üstündeki yerlerde ise çok daha kuvvetli kar yağışı olacak. Meteoroloji uyarısında 'Başta Bolu Dağı geçidinde olmak üzere kuvvetli kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır' denildi.

 

YORUMLAR
  İstanbul'da pasta festivali
İstanbul'da pasta festivali