Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Beşiktaş'tan 3 puanlı açılış

A24.com.tr » beşiktaş » Beşiktaş'tan 3 puanlı açılış
Beşiktaş'tan 3 puanlı açılış

Beşiktaş, 1066 gün sonra çıktığı yeni yuvasındaki ilk maçında Bursaspor'u 3-2 mağlup etti.

 Süper Lig'de Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftada Bursaspor'u yeni yuvası Vodafone Arena'da konuk eden Beşiktaş hem zirve yarışında kritik bir galibiyet elde etti hem de Vodafone Arena'daki ilk maçında taraftarına galibiyetle merhaba dedi.
Mücadelede tartışmasız üstün taraf olan Beşiktaş adeta tek kale bir mücadele sergiledi. Özellikle ikinci yarıda futbol resital sunan Kartal, hem golleriyle hem futboluyla taraftarların mest etti. Bu galibiyetle Beşiktaş şampiyonluk yolunda puanını 66'ya yükseltti ve en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 6 puan üstünde zirvedeki yerini sağlamlaştırdı. Bursaspor ise 38 puanda kaldı.

GOMEZ'DEN TARİHİ GOL

Siyah beyazlılar 23. dakikada Mario Gomez ile öne geçti ve Vodafone Arena'da ilk golün sahibi oldu. Oyundan kopmayan Bursaspor 28'de Bakaye Traore ile skora dengeyi getirdi.

BEŞİKTAŞ'TAN FUTBOL RESİTALİ

İkinci yarıya hızlı başlayan Beşiktaş, adeta Bursaspor'u kendi ceza sahası içine hapsetti. Sağlı sollu ataklarla Bursaspor kalesini abluka altına alan Kartal aradığı golü 53'te Alexis Delgado'nun kafasından geldi.

ARENA'DA GOMEZ RÜZGARI

Oyunun kontrolünü elden bırakmayan Beşiktaş, Bursa üzerindeki baskısını sürdürdü. Golden 5 dakika sonra Sosa'nın ceza sahası içinde yerde kalmasıyla hakem Barış Şimşek penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Mario Gomez, penaltı vuruşunda kaleci Harun'a takıldı ama topu iyi takip eden Alman golcü topu meşin yuvarlağa gönderdi. Takımının 3. kendisinin 2. golünü atan Mario Gomez, Süper Lig'deki gol sayısını da 21'e yükseltti.

BURSASPOR'U UMUTLANDIRAN GOL

3-1 geriye düşmesine rağmen oyundan düşmeyen Bursaspor, Beşiktaş kalesinde yakaladığı nadir gelişen pozisyonlarla etkili olmaya çalıştı. 64'te Tomas Necid'in yerine oyuna giren Stoch, 71'de attığı golle farkı bire indirdi.

QUARESMA ŞANSIZLIĞINI KIRAMADI

Vodafone Arena ile birlikte Quaresma da kendini yeniledi. Sezonun en iyi perfomansını sahaya yansıtan Portekizli yıldız. Estetik paslarıyla, trivelasıyla taraftarının gönlünü bir kez daha fethetti. 90 dakika sahada kalan Quaresma 63'te çektiği estetik şutu direğe takıldı. 81'de ise Harun'un üzerinde aşırttığı topu kaleye gönderdi. Oyuna sonradan dahil olan Jem Karacan topa çizgide müdahale etti.


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler