A24.com.tr » yaşam » Doktorlar bedelli askerlik yapabilir mi

Doktorlar bedelli askerlik yapabilir mi

Doktorlar bedelli askerlik yapabilir mi

Bedelli askerlik ile ilgili yaş ve ücret detayları belli oldu. Buna göre öne çıkan kriter 27 yaş ve 20 bin lira olacağı yönünde.

Gelen habere göre milyonlarca kişinin beklediği bedelli askerlikle ilgili ilk detaylar belli olmaya başladı. Yaş ve ücret kriterlerinin açıklanmasına az bir süre kaldı. Öne çıkan kriterler ise 27 yaş ve 20 bin lira

AK Parti'li yöneticiler muhalefetle görüşmede bedellinin sonbaharda çıkacağının bildirdi.

OHAL düzenlemesinde bedellinin olmadığı ve ekimde yasal düzenleme yapılacağı öğrenildi.

1991 VE ÖNCESİ DOĞUMLULAR

Bu da Ekim 1991 ve öncesi doğumluların bedelli askerlik uygulamasından faydalanabilecekleri anlamına geliyor.

'MECLİS AÇILDIĞI ZAMAN GÜNDEME GELECEK'

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da bedelli askerlik ile ilgili düzenlemenin, ekim ayında, Meclis açıldığı zaman gündeme geleceğini söyledi.

YAŞ 26 OLACAK İDDİASI

"Askerlik çağına gelmiş milyonlarca kişinin gözü kulağı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde. Yaş ve ücret ile ilgili ilgili çalışma devam ediyor. Edindiğimiz bilgiye göre 26 yaş ve 20 bin lira kriteri belirlendi. Yine de çalışmaların devam ettiğini söylemekte fayda var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekim ayını işaret etmişti ancak 'Bir kararname ile kökten halledilebilir"

6 MİLYON KİŞİ VAR

Bedelli ile ilgili kriter önemli. Yaklaşık 6 milyon kişi askerlik sorunuyla boğuşuyor. Bu rakam her yıl hızla büyüyor. Eğer 25 yaş kriteri belirlenirse, 6 milyon kişiden yüzde 93'ü bedelli askerlikten faydalanabilecek. 15 bin lira belirlenirse, 6 milyarlık bir gelir elde edilecek. Çalışmalar titiz şekilde devam ediyor. Öne çıkan kriter 27 yaş, 20 bin lira."

YORUMLAR
  Google'ın logosundaki sır ortaya çıktı
Google'ın logosundaki sır ortaya çıktı