A24.com.tr » yaşam » Bayburt iftar sahur vakti için tok tutan yiyecekler

Bayburt iftar sahur vakti için tok tutan yiyecekler

Bayburt iftar sahur vakti için tok tutan yiyecekler

Ramazan başladı niyetler edildi şimdi oruç zamanı peki ama Bayburt iftar sahur vakti 2017 ne zaman saat kaçta kaç dakika kaldı ezan okundu mu saat kaçta okunacak? İşte yanıtları…

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte sahur ve iftar vakitleri herkes tarafından merak ediliyor. Peki Bayburt için sahur ve iftar vakitleri ne zaman?


BAYBURT 2017 RAMAZAN İMSAKİYESİ

TERAVİH NAMAZI

2017 Ramazan ayında ilk Teravih namazı 26 Mayıs gecesinde kılınacak. Teravih Namazı dini bir terim olarak, Ramazan ayında, yatsı namazı ile vitir namazı arasında kılınan nafile namaz demektir. Teravih namazını dört rekatta bir selam vererek kılmak caiz ise de, iki rekatta bir selam vererek kılmak daha faziletlidir. Bu namazın her dört rekatının sonunda bir miktar oturulup dinlenmek müstehaptır. Bu dinlenmelerde tehlil (la ilahe illallah demek) ve salavat ile meşgul olunması uygundur.
Teravih namazının evde 8, 10, 12, 14, 16 veya 18 rekat kılınması halinde de sünnet yerine getirilmiş olur. Ancak cemaate iştirak etmeye çalışmak daha iyidir. Ramazan'da teravih namazı için şehrin tarihi camileri etrcih edilebilir.

YORUMLAR
  Merakla beklenen ve 2018'de vizyona girecek filmler
Merakla beklenen ve 2018'de vizyona girecek filmler