A24.com.tr » eğitim » Başbakan Yıldırım'dan üniversiteli işsiz konusunda acı itiraf

Başbakan Yıldırım'dan üniversiteli işsiz konusunda acı itiraf

Başbakan Yıldırım'dan üniversiteli işsiz konusunda acı itiraf

Eğitim uzmanı Abbas Güçlü'ye konuşan Başbakan Binali Yıldırım'ın her kente üniversite projesinin üzerinde yeterince düşünülmediği itirafında bulunarak "Her mezuna iş bulamayız" ifadelerini kullandı.

Milliyet gazetesi eğtiim editörü Abbas Güçlü'ye konuşan Başbakan Binali Yıldırım, üniversiteli işsiz rakamlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Milliyet’ten Abbas Güçlü’ye konuşan Yıldırım, öğretmen başına 20 kişiden az öğrenci düştüğünü, büyük kentler dışında tam gün eğitim ve 24 kişilik sınıflarda sorun olmadığını ifade etti.

NİTELİKLİ OKUL TARTIŞMASI

Diken'in aktardığına göre Yıldırım, TEOG’un yerine getirilen sistemle sınavı zorunlu olmaktan çıkardıklarını belirterek “(Nitelikli okullar için yapılacak sınava) Kaç kişi girmek ister, tahminde bulunmak mümkün değil. Ama bildiğimiz bir şey var ki 600 civarındaki proje okula 120-130.000 civarında öğrenci alacağız” dedi.

Üniversitesiz kent kalmadığını belirten başbakan, şunları kaydetti: “Fakülteler açılırken, sanki üzerinde yeterince düşünülmemiş. Her yıl 100.000 öğretmen mezun oluyor. Devlet olarak ne onlara, ne diğer üniversite mezunlarının hepsine iş bulmamız mümkün değil. Dünyanın hiçbir yerinde de her üniversite mezununa devlet iş vermiyor. Peki, işsiz mi kalsınlar? Hayır. Daha iyi planlama yapmalıyız, meslek yelpazesini genişletmeliyiz ki bir yandan istihdam fazlası varken, öte yandan kalifiye elaman eksikliği yaşanmasın.”

'İLLE DE İYİ EĞİTİM İSTİYORSAN OKUL YAP, BURS VER'

Yıldırım, üniversite kontenjanlarının liseden mezun olanların sayısından fazla olduğunu anlatarak her öğrencinin girebileceği bir yer olacağını kaydetti.

Yıldırım, muhalefete de şu sözlerle seslendi: “Eğitimi günlük tartışmaların ve siyasetin malzemesi haline getirmeye kimsenin hakkı yok. Bilen, bilmeyen herkes konuşuyor. Eleştirel yazıları toplayıp, onlar üzerinden muhalefet yapıyorlar. Kendi düşünceleri yok. İlle de iyi eğitim istiyorsan gel okul yap, burs veya da bunu yapanlara zorluk çıkarma.” 

YORUMLAR
  Börü ne zaman başlıyor? - Börü dizisi oyuncu kadrosunda kimler var?
Börü ne zaman başlıyor? - Börü dizisi oyuncu kadrosunda kimler var?