A24.com.tr » dünya » Azil süreci nedir? Ne anlama geliyor | Süreç nasıl işler

Azil süreci nedir? Ne anlama geliyor | Süreç nasıl işler

Azil süreci nedir? Ne anlama geliyor | Süreç nasıl işler

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın azil süreciyle birlikte gündeme gelen azil süreci, halk arasında merak uyandırdı. Biz de "Azil süreci nedir?" sizler için araştırdık.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın azil süreci ile ilgili haberler son günlerde oldukça gündem olmaya başladı. Bu sürece ilişkin detayları merak eden vatandaşlar ise, internette bu konuyu araştırmaya başladı.

Peki nedir azil süreci? Ne anlama geliyor? İşte detaylar...

Azil kelimesinin sözlük anlamı; bir kişiyi görevinden almak, verilen tüm yetkileri elinden almak ya da aldırmak anlamına gelir. 

Azil nasıl yapılır?

1787'deki Philadelphia Anlaşması ve ABD Anayasası, başkanın yargılanması ve suçunun belirlen halinde görevden alınmasına imkan sağlıyor.

Bu yasanın söylediğin göre, Başkan veya herhangi bir sivil memur üç büyük suçtan birinin işlemiş olması halinde yargılanabiliyor. Bu suçlar ise vatana ihanet, rüşvet ve tanımı olmayan ağır suçlar. 

Bu süreç sonucunda Temsilciler Meclisi Adalet Komitesine başvuru yapıyor ve kabulü durumunda Temsilciler Meclisi'nde oylamaya gidiliyor. Çoğunluğun oyunun alınması durumunda taslak Senato'ya gidiyor ve süreç başlıyor.

 

YORUMLAR
  Sağlık için en gerekli ve önemli 50 gıda...
Sağlık için en gerekli ve önemli 50 gıda...