A24.com.tr » yaşam » atatürk havalimanı ne zaman kapanacak 2019 | Yeni havalimanı nasıl gidilir | ucuz bilet | son sefer ne zaman

atatürk havalimanı ne zaman kapanacak 2019 | Yeni havalimanı nasıl gidilir | ucuz bilet | son sefer ne zaman

atatürk havalimanı ne zaman kapanacak 2019 | Yeni havalimanı nasıl gidilir | ucuz bilet | son sefer ne zaman

9 Ekim tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılışı gerçekleştirilen İstanbul Havalimanı'na taşınacak olan Atatürk Havalimanı'nın kapanış tarihi oldukça merak ediliyor.

 Atatürk Havalimanı ne zaman kapanıyor? 29 Ekim 2018 tarihinde açılışı yapılan İstanbul Havalimanı'na taşınacağı daha önce açıklanan Atatürk Havalimanı'nın ne zaman kapanacağı ve son seferin ayın kaçında yapılacağı büyük bir merak konusu. İnternette bu soruya cevap arayan vatandaşlar için konunun detayları haberimizde yer alıyor. Peki Atatürk Havalimanı ne zaman kapanıyor? Son sefer ayın kaçında? İşte Atatürk Havalimanı'nın kapanış tarihi ve tüm detaylar...

ATATÜRK HAVALİMANI NE ZAMAN KAPANIYOR?

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Atatürk Havalimanı'nın büyük taşınma işleminin 5 Nisan Cuma günü saat 22.00'da başlayacağını belirtti.

Atatürk Havalimanı'nın 7 Nisan itibariyle kapatılacağı öngörülmektedir.

6 NİSAN'DA TAŞINMA BİTECEK

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, Atatürk Havalimanı'ndaki büyük taşınmanın 5 Nisan saat 22.00'de başlayacağını bildirdi. Ekşi, Twitter hesabından, Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na yapılacak taşınmaya ilişkin açıklama yaptı. Bilal Ekşi, 'Büyük taşınmamız 5 Nisan Cuma günü 22.00'de başlıyor. Taşınma, 6 Nisan'da 10.00'da bitecek. Taşınma sonrası ilk uçuşumuz 6 Nisan saat 14.00'te. Toplam 686 tırla ekipmanlarımızı götürüyoruz.' bilgisini verdi.

THY Müdürü Ekşi'nin yaptığı açıklama ile beraber, Atatürk Havalimanı'nın 7 Nisan'dan itibaren kapatılacağı öngörülmektedir.

ULAŞTIRMA BAKANI CAHİT TURHAN AÇIKLADI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İstanbul Havalimanı'na 6 Nisan'daki taşınma süreciyle ilgili açıklama yaptı.

Turhan'ın açıklamalarında öne çıkanlar şöyle:

‘’Hava taşımacılığında dünyada ilk 10 arasına gireceğiz. 114 uçak aynı anda terminale yanaşabilecek. Havalimanının milli gelirin yüzde 4 ila 5 seviyesinde artış yapacağı öngörülüyor Havalimanı 225 bin kişiye kadar ilave istihdam oluşturacak. İstanbul Havalimanı'nın inşaatı ile eş zamanlı olarak ulaşım altyapısı inşaatını da başlattık. Gayrettepe İstanbul Havalimanı arasındaki metro çalışmaları hızla devam ediyor. Amacımız 2020 başında bu hattı açarak ulaşımı kolaylaştırmak.’’ 45 Saat Sürecek Planlanan taşınma süreci 5 Nisan'da gece 03,00'te başlayacak 6 Nisan gecesi saat 23.59'da tamamlanacak. Toplam 45 saat sürecek.

ATATÜRK HAVALİMANI'NIN GEÇMİŞİ

Eski adıyla Yeşilköy Havalimanı olan Atatürk Havalimanı, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda bulunan ilk uluslararası havalimanıdır. 1953 yılında uluslararası hava trafiğine açılan Atatürk Havalimanı, 1900'lü yılların başında Türkiye'de ilk hava ulaşımının başladığı yerdir.

1985'TE "ATATÜRK HAVALİMANI" OLDU

Yeşilköy Havalimanı, kavuştuğu modern görünümüyle 1985'ten itibaren "Atatürk Havalimanı" adını aldı. Giderek, artan yolcu ve uçak trafiğini karşılamakta yetersiz kalan havalimanının terminal ihtiyacını karşılamak amacıyla, yıllık 20 milyon yolcu kapasiteli yeni dış hatlar terminali, 7 bin 76 araçlık otoparkı ve ilave tesis yapımı için harekete geçildi.

"Yap-işlet-devret" modeline göre gerçekleştirilen ihale sonunda ilk yer teslimi, 17 Şubat 1998'de yapıldı. Resmi açılışı 3 Ocak 2000'de yapılan modern terminal binası, 10 Ocak'ta işletmeye açıldı. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nin yapımı 22 ay gibi bir sürede tamamlandı. Ocak 2000'de yolculara hizmet vermeye başlayan terminal, 2004'te yapılan ek tesisle genişletildi.

YORUMLAR
  Nobel ödüllü Bilim İnsanlarının dünyanın sonu tahminleri!
Nobel ödüllü Bilim İnsanlarının dünyanın sonu tahminleri!