A24.com.tr » eğitim » ATA AÖF bütünleme sınavları ne zaman ?

ATA AÖF bütünleme sınavları ne zaman ?

ATA AÖF bütünleme sınavları ne zaman ?

2019 ATA AÖF bütünleme tarihleri final sonuçlarının açıklanmasından sonra öğrencilerin gündeminde. ATA AÖF bütünleme sınavları ne zaman yapılacak?

 2019 ATA AÖF bütünleme tarihleri haberimizde.

ATA AÖF final sınav sonuçlarına ataaof.edu.tr ve obs.atauni.edu.tr/ adresinden ulaşan öğrenciler kaldıkları derslerden bütünleme sınavlarına giriyor. Peki bütünlemeler ne zaman yapılacak? ATA AÖF ders geçme notu puan hesaplama nasıl yapılır? Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi https://www.ataaof.edu.tr adresinden "Değerli Öğrencilerimiz, Ara sınav sonuçlarına obs.atauni.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz." açıklaması yapılmasından sonra final sonuçlarını öğrenen ve geçemedikleri derslerden yeniden sınava girecek olan öğrenciler için ayrıntıları haberimizde derledik.

ATA AÖF BÜTÜNLEME SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Atatürk Üniversitesi bünyesindeki Açıköğretim Fakültesi güz dönemi sınavları 19-20 Ocak tarihinde yapılırken, bütünleme sınavları ise 23-24 Şubat 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

ATA AÖF BAŞARI NOTU NASIL HESAPLANIR?

Ders başarı notu ara sınav puanının %30'u ve yarıyıl sonu/bütünleme/üç ders sınav puanının %70'i alınarak hesaplanır. Yalnızca Blok Uygulama derslerinde ise bu oran yıl içi uygulama puanının (ara sınav yerine geçer) %60'ı ve yarıyıl sonu/bütünleme sınavının %40'ı alınarak hesaplanır. Öğrencinin geçme veya kalma durumunu başarı notu belirler. Tüm sınavlarda 4 yanlış 1 doğru cevabı götürmektedir.

ATA AÖF SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ NASIL YAPILIR?

Sınav sonuçlarına itirazda bulunmak isteyen öğrenciler, Öğrenim Yönetim Sistemi (LMS) sol menüde yer alan “Sonuç İtirazı” butonunu tıklayarak gerekli bilgileri doldurduktan sonra itirazlarınızı yapabilirsiniz.. Gönderilen itirazlar değerlendirilip geri bildirimler sistem üzerinden anlık olarak yapılmaktadir.

 

ATA AÖF DERS BAŞARI NOTU NASIL BELİRLENİYOR?

Ders başarı notunun hesaplanmasında:

Blok uygulama dersleri hariç, diğer derslerde ders başarı notuna ara sınav puanının katkısı %30, yarıyıl/yılsonu/bütünleme sınav puanının katkısı %70’tir.

Blok uygulama derslerinde, uygulama sonucunda alınan puan ara sınav puanı, teorik sınav sonunda alınan puan ise yarıyıl sonu veya bütünleme sınav puanı olarak değerlendirilir. Başarı notu hesaplamasında ara sınav puanının katkısı % 60, yarıyıl sonu veya bütünleme sınav puanının katkısı % 40 olarak alınır.

YORUMLAR
  10 kişiden sadece bir kişinin tüm soruları çözdüğü basit ama karmaşık gözüken matematik testi...
10 kişiden sadece bir kişinin tüm soruları çözdüğü basit ama karmaşık gözüken matematik testi...