A24.com.tr » dünya » Astronotlar uzayda kendi birasını imal edecek

Astronotlar uzayda kendi birasını imal edecek

Astronotlar uzayda kendi birasını imal edecek

Amerika'da Budweiser adlı birayı üreten Anheuser şirketi, Mars'ta bira üretimi yapılabilmesi için çalışmalara başlayacağının sözünü verdi.

Budweiser’ı üreten Anheuser-Busch Mart ayında ilginç bir söz verdi. Buna göre şirket, South by Southwest Festivali’nde Kızıl Gezegen’de üretilecek ilk bira olması için ‘Bud on Mars’ isimli bir girişimin üzerine çalıştığını açıkladı. Girişim oldukça ciddiye alınıyor ve bunun sebeplerinin başında Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) tarafından yönetilen Center for the Advancement of Science in Space (CASIS) ile yapılan işbirliği geliyor.

Budweiser bu hafta bu planın nasıl gerçeğe dönüştürüleceğini açıkladı. Buna göre önümüzdeki ay iki ayrı deneyle 20 arpa fidanının mikrogravite ölçümü yapılacak. Deneylerin ilkinde tohumların nasıl etkilendiğine dikkat edilecekken, sonraki deneyde tohumların Dünya’da olduğu gibi Uzay’da da büyüyebilmesi için yapılması gerekenlere odaklanacak. Budweiser Başkan Yardımcısı Ricardo Marques konuyla ilgili olarak “Budweiser her zaman yeniliklerin sınırlarını zorlar ve biz, Mars için Amerikan Rüyası’ndan esinlendik. Kızıl Gezegen’deki bira üretebilmek amacıyla yapacağımız araştırmalar için heyecanlıyız,” dedi.

Her iki deney de SpaceX’in 4 Aralık’ta yapacağı kargo tedariğiyle başlayacak. Söz konusu kargo Uluslararası Uzay İstasyonu’na ulaştığında Budweiser’ın ekibi tarafından analiz edilmeden önce 30 gün boyunca istasyonda kalacak. Budweiser bu proje için CASIS ile birlikte istasyonun içindeki işletmelerden Space Tango ile çalışacak. CASIS Pazarlama İletişim Müdürü ‘Uluslararası Uzay İstasyonu’nun farklı araştırmalar için çalışma imkanı sunduğunu ve bu fırsat sayesinde Budweiser gibi şirketlerin veri tabanını genişleteceğini, bunun da bitkilerin değerlendirilmesine yardım edeceğini belirtti. Dolayısıyla deneyin sonucunda sadece arpa üretimi için değil, tarımsal açıdan yarar sağlayan sonuçların çıkması bekleniyor. 

YORUMLAR
  Teröristlerin korkulu rüyası Keskin Nişancılar Afrin'de
Teröristlerin korkulu rüyası Keskin Nişancılar Afrin'de