A24.com.tr » ekonomi » Asgari ücret zammı memur maaşını etkiler mi 2019

Asgari ücret zammı memur maaşını etkiler mi 2019

Asgari ücret zammı memur maaşını etkiler mi 2019

Brüt ve net asgari ücretin belli olması, Asgari Geçim İndirim (AGİ) oranının netleşmesinin ardından gözler memur zamlarına çevrildi. Peki asgari ücret zammı memur maaşlarına nasıl yansıyacak?

Asgari ücrete yapılan zam memur maaşlarını nasıl etkiler? İşte kamu çalışanlarının merak ettiği sorunun yanıtı...

Brüt asgari ücret, asgari geçim indirimi miktarını oluşturmakta, asgari geçim indirimi de memurun maaşından kesilen gelir vergisinden mahsup edilmektedir.

Asgari geçim indiriminin maaşa etkisi, 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 32. maddesinde şu şekilde düzenlenmiştir.

İLGİLİ HABER 2019 asgari ücret ne kadar oldu - Brüt ve net asgari ücret kaç para - Asgari ücret zam miktarı 2019 asgari ücret ne kadar oldu - Brüt ve net asgari ücret kaç para - Asgari ücret zam miktarı

"Asgari geçim indirimi, bu fıkraya göre belirlenen tutar ile 103 üncü maddedeki gelir vergisi tarifesinin birinci gelir dilimine uygulanan oranın çarpılmasıyla bulunan tutarın, hesaplanan vergiden mahsup edilmesi suretiyle uygulanır."

İLGİLİ HABER Asgari ücrete agi dahil mi 2019 Asgari ücrete agi dahil mi 2019

Madde özetle şunu söylemektedir: Hesaplanan asgari geçim indirimi, memurun ödeyeceği gelir vergisinden düşülür.

Uygulamada da, asgari hiçbir zaman oluşan net maaşa eklenmez. Hesaplanan asgari geçim indirimi miktarı, memurun ödeyeceği gelir vergisi tutarından düşülür.

İLGİLİ HABER Agi nasıl hesaplanır - 2019 agi ne kadar oldu - asgari geçim indirimi ne kadar - agi ne oldu Agi nasıl hesaplanır - 2019 agi ne kadar oldu - asgari geçim indirimi ne kadar - agi ne oldu

YORUMLAR
  Zeytin Dalı Harekatı'nda kullanılan yerli silahlar
Zeytin Dalı Harekatı'nda kullanılan yerli silahlar