Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Arnavutluk 0-2 Türkiye

A24.com.tr » spor » Arnavutluk 0-2 Türkiye
Arnavutluk 0-2 Türkiye

Euro 2020 elemelerinde Türkiye bu akşam Arnavutluk'a konuk oluyor Türkiye-Arnavutluk maçı TRT1 ekranından canlı izlenebilecek.

15 yıl aradan sonra Arnavutluk maçı ile milli takıma geri dönen Şenol Güneş, takımın başındaki ilk maçında üç puana ulaştı.

Arnavutluk’un İşkodra kentinde oynanan karşılaşmada Şenol Güneş’in sahaya sürdüğü kadroda kalede beklendiği gibi Mert Günok oynarken, tecrübeli teknik adamın sağ bek tercihi Gökhan Gönül, stoper tercihleri Kaan Ayhan ve Merih Demiral, sol bek ise Hasan Ali Kaldırım oldu. Orta sahaya Emre Belözoğlu - Mahmut Tekdemir - Okay Yokuşlu üçlüsünü yazan Şenol Güneş, hücum hattını ise Cenk Tosun - Hakan Çalhanoğlu ve Burak Yılmaz'dan oluşturdu.

Türkiye, tutuk başladığı karşılaşmanın 21. Dakikasında öne geçti. Mahmut Tekdemir’in baskıyla kazandığı topla son olarak ceza sahasında buluşan Burak Yılmaz, etkili son vuruşu ile A Milli Takım’ı deplasmanda 1-0 öne geçirdi.

İlk yarı bu skorla tamamlanırken, ikinci yarıya Şenol Güneş Gökhan Gönül – Zeki Çelik değişikliği ile başladı.

55. dakikada orta sahada topla buluşan Hakan Çalhanoğlu, ceza sahasına doğru yaklaşıp rakiplerini ekarte etti. Milan’da forma giyen oyuncumuzun ceza sahsaı dışından şutu rakibine de çarparak ağlarla buluştu ve fark ikiye çıktı.

85. dakikada Burak Yılmaz, rakip ağları bir kez daha sarssa da pozisyonda ofsayt olduğu gerekçesi ile gol iptal edildi.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Türkiye, Euro 2020 yolunda H Grubu’ndaki ilk maçında Arnavutluk’u deplasmanda 2-0 mağlup etti ve 3 puan almayı başardı.

Grubun diğer karşılaşmalarında İzlanda Andorra’yı deplasmanda 2-0 yenerken, Fransa da Moldova deplasmanında 3 puanı 4-1’lik skorla aldı. Böylelikle ilk maçlar sonunda H Grubu’nda Türkiye, Fransa ve İzlanda 3’er puana ulaştı.

Grubun bir sonraki maçında Türkiye, 25 Mart Pazartesi günü saat 20.00’de Moldova’yı Yeni Eskişehir Stadyumu’nda ağırlayacak.

Aşağıdaki videoya tıklayarak TRT1'i canlı olarak izleyebilirsiniz.


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler