A24.com.tr » magazin » Arda'nın futbol hayatını bitirecek detay!

Arda'nın futbol hayatını bitirecek detay!

Arda'nın futbol hayatını bitirecek detay!

Arda Turan, Berkay'la yaşadığı sorun yüzünden eğer ceza alırsa talimatlar gereği futbol hayatı tamamen bitebilir!

Şarkıcı Berkay'ın burnunu kıran ve daha sonra ünlü şarkıcının tedavi gördüğü hastaneye silahla gidip ateş eden Arda Turan'ın açılan dava sonrası futbol hayatı tehlikeye girdi... Futbol Disiplin Talimatı'na göre Arda Turan 2 yıldan fazla hapis cezası alırsa futboldan ömür boyu men edilebilir.

Emirgan’daki bir eğlence mekanında Berkay’ın burnunu kıran ve daha sonra ünlü şarkıcının tedavi gördüğü hastaneye silahla gidip ateş eden Arda Turan’ın futbol hayatı tehlikede…

Yaşanan olaylar sonrası bugün açılan davada Arda Turan için istenen ceza belli oldu. Cinsel taciz suçu başta olmak üzere 4 suçtan hakkında iddianame hazırlanan Arda Turan’ın 12 buçuk yıl hapsi isteniyor. İddianameler onaya sunulmak üzere Başsavcılığa gönderilirken mahkemenin sonucuna göre Arda 2 yıldan fazla ceza alırsa Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Talimatı 62.maddesine göre sürekli hak mahrumiyeti ile karşı karşıya kalabilir.

İşte Arda’yı çok yakından ilgilendiren o madde:

MADDE 62 – HÜKÜMLÜLÜK

(1) Kasten işlenen bir suçtan dolayı iki yıldan fazla bir süre ile hapis cezasına çarptırılanlar ya da Devletin güvenliğine veya, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine veya milli savunmaya ya da Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olanlar sürekli hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır.

(2) Disiplin ihlalleri nedeniyle gerçek kişilere verilen süreli hak mahrumiyeti cezalarında, cezanın infazının sona ermesinden itibaren on yıl geçmesi halinde ilgilinin talebi üzerine, TFF Yönetim Kurulu tarafından cezanın sonuçlarının ortadan kaldırılmasına karar verilebilir.

YORUMLAR
  Yüzüklerin Efendisi filmini anımsatan köy: Haid Al- Jaz
Yüzüklerin Efendisi filmini anımsatan köy: Haid Al- Jaz