A24.com.tr » ekonomi » Aralık ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak - TÜİK Aralık 2018 enflasyon beklentisi kaç?

Aralık ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak - TÜİK Aralık 2018 enflasyon beklentisi kaç?

Aralık ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak - TÜİK Aralık 2018 enflasyon beklentisi kaç?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aralık 2018 enflasyon oranlarını ne zaman açıklayacak? Aralık ayı enflasyon beklentisi yüzde kaç?

Milyonlarca emekli ve memurun maaşlarının zammı için büyük önem taşıyan yılın son ayının enflasyon rakamları merakla bekleniyor. Peki Aralık 2018 enflasyon oranları ne zaman belli olacak? Tahmini enflasyon kaç? İşte detaylar...

Enflasyon oranı her ayın başında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Vatandaşlar kira artışı, memur ve emekli zammına etki eden enflasyon rakamlarının ne kadar olduğunu öğrenmek istiyorlar. 

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi oranları ile diğer ÜFE oranları TÜİK tarafından her ayın 3'ünde veya takip eden işgününde saat 10:00'da haber bülteniyle kamuoyuna duyurulmaktadır. Ocak ayının 3’ünden itibaren enflasyon oranının açıklanması öngörülüyor. Güncel açıklamaları haberimizden takip edebilirsiniz. Merkez Bankası beklenti anketi sonuçlarını açıkladı. Bu ay hem enflasyon hem de döviz kurlarında düşüş öngörülüyor. Yıl sonu enflasyon tahmini ise yüzde 21,28 olarak belirlendi.

Piyasaların yıl sonu dolar kuru beklentisi, 5 lira 64 kuruştan 5 lira 44 kuruşa düştü. Ankette enflasyon beklentisi de aşağı yönlü revize edildi. Bir önceki ankette yüzde 24,45 olarak tahmin edilen yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 21,28 oldu. Aralık ayı için enflasyon tahmini de yüzde 0,77'den yüzde 0,45'e düşürüldü. Büyüme beklentisi yüzde 3 olurken, cari açık beklentisi 33 milyar 300 milyon dolara geriledi.

İLGİLİ HABER Enflasyon nedir nasıl hesaplanır - enflasyonlamucadele.org Enflasyon nedir nasıl hesaplanır - enflasyonlamucadele.org

ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi oranları ile diğer ÜFE oranları TÜİK tarafından her ayın 3'ünde veya takip eden işgününde saat 10:00'da haber bülteniyle kamuoyuna açıklanmaktadır. Ocak ayının 3’ünden itibaren enflasyon oranının açıklanması bekleniyor.

ARALIK ENFLASYON BEKLENTİSİ NEDİR?

Merkez Bankası beklenti anketi sonuçlarını açıkladı. Bu ay hem enflasyon hem de döviz kurlarında düşüş öngörülüyor. Yıl sonu enflasyon tahmini ise yüzde 21,28 olarak belirlendi. Piyasaların yıl sonu dolar kuru beklentisi, 5 lira 64 kuruştan 5 lira 44 kuruşa düştü. Ankette enflasyon beklentisi de aşağı yönlü revize edildi. Bir önceki ankette yüzde 24,45 olarak tahmin edilen yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 21,28 oldu.

Aralık ayı için enflasyon tahmini de yüzde 0,77'den yüzde 0,45'e düşürüldü.

Büyüme beklentisi yüzde 3 olurken, cari açık beklentisi 33 milyar 300 milyon dolara geriledi.

YORUMLAR
  Ünlü isimlerin çocukluk fotoğrafları şaşırtıyor
Ünlü isimlerin çocukluk fotoğrafları şaşırtıyor