A24.com.tr » teknoloji » Apple'ın duyurmadığı geri planda kalmış iOS 12 özellikleri

Apple'ın duyurmadığı geri planda kalmış iOS 12 özellikleri

Apple'ın duyurmadığı geri planda kalmış iOS 12 özellikleri

WWDC 2018 etkinliği içerisinde tanıtılan iOS 12 özellikleri tanıtımda yer verilen ana başlıklar kadar az değil. iOS 12'de bizleri çok farklı sürprizlerde bekliyor işte o geri planda kalan özellikler.

WWDC 2018 etkinliği çerçevesinde Apple'ın sunduğu iOS 12 genel anlamda büyük övgüler aldı. Bu övgüleri alan ana başlıklar kadar geri planda anlatılmayan yeni özelliklerde var peki nedir bu yeni özellikler

Apple iOS 12’yi tanıttığı WWDC 2018’i dün akşam düzenledi ve bitirdi. Etkinlik bittiğinde birçok teknoloji yayıncısı etkinliğin çok büyük hayal kırıklığı yarattığını söyledi. Zira haksız da değillerdi. Apple’ın anlattığı kadarıyla iOS 12, iOS 11’in üstüne kayda değer yenilikler getirmiyordu. Bunun üzerine bugün iOS 12’nin nedendir bilinmez Apple’ın sahnede anlatmadığı birçok özelliği olduğu ortaya çıktı.

İŞTE iOS 12’NİN GİZLİ YETENEKLERİ
iOS 12’nin ilk gizli yeteneği iPhone X kullanıcılarını ilgilendiriyor. iOS 12 ile birlikte Face ID’ye artık birden fazla yüz tanıtılabiliyor. iOS 11’de yer almayan bu özellik, iOS 12 ile eklenmiş ancak Apple tarafından parlatılmamış. iOS 12’nin diğer bir yeteneği ise iPhone X arka plan uygulamaları çekmecesinde yer alıyor. Artık iPhone X kullanıcılarının bir uygulamayı kapatması için uygulamanın üzerine basılı tutması gerekmiyor. Söz konusu uygulamayı çok kolay bir şekilde yukarı kaydırarak kapatmak iOS 12 ile artık mümkün.

iPHONE X’İN ÖZELLİĞİ iOS 12 İLE iPAD’LERE GELDİ
iPhone X’te kullanılan kaydırma hareketleri iPhone X kullanıcıları tarafından oldukça beğenilmişti. İşte bu kaydırma hareketleri iOS 12 ile birlikte iPad’lere de geldi. Artık iPad kullanıcıları iPhone X’teki kaydırma hareketlerini kendi cihazlarında da kullanabilecek.

iOS 12’DE BÜYÜK BİR KOLAYLIK VAR
iOS cihazlar ile Mac cihazlar arasındaki etkileşim herkesten takdir topluyor. Tek bir ekosistem üzerinden her cihazı birbiriyle etkileşime sokarak büyük bir avantaj sağlayan Apple, bu etkileşime parolaları da sokuyor. Artık bir cihazdaki parolalar, diğer bir cihazda kullanılabilmek için hazırda bekliyor. Apple’ın iOS 12 ile birlikte bir diğer yeniliği ise fotoğrafçılık konusunda. iOS 12, gelişmiş RAW formatlı fotoğraf desteğini de bünyesinde bulunduruyor. Android’teki gibi bir USB güvenliği, Siri için yeni ses seçenekleri, otomatik iOS güncellemesi kontrolü, kontrol merkezinden direkt ulaşılabilen QR kod okuyucusu ve yeni duvar kağıtları iOS 12’nin diğer gizli kalmış yeteneklerinden.

iOS 12 NE ZAMAN ÇIKACAK?
iOS 12 şimdilik sadece geliştiriciler tarafından indirilebiliyor. Yeni Apple işi iPhone işletim sisteminin Eylül ayında düzenlenecek iPhone etkinliğinin bitiminde tüm dünyada indirilmeye sunulması bekleniyor.

YORUMLAR
  İlk bakışta yanıltan fotoğraflar (Photoshop yok)
İlk bakışta yanıltan fotoğraflar (Photoshop yok)