A24.com.tr » teknoloji » Apple'dan Tesla hamlesi

Apple'dan Tesla hamlesi

Apple'dan Tesla hamlesi

Elektrikli otonom araçlar üzerinde çalışmakta olan Apple için şok bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Apple, 6 yıl önce elektrikli otomobil devi Tesla'yı satın almak istediği söylendi.

Roth Capital Partners’ın kıdemli araştırma analisti olan Craig Irwin, CNBC’de gerçekleştirdiği açıklamalar ile herkesi şaşırttı. Irwin’in açıklamalarına göre Apple, 2013 yılında elektrikli otomobil denince akla ilk gelen şirketlerden biri olan Tesla’yı, hisse başına 240 dolar gibi bir ücret ödemeyi kabul ederek satın almak istedi.

Konuyla ilgili olarak birden fazla kaynakla kontrol gerçekleştirdiğini ve bilginin tamamen güvenilir olduğunu dile getiren Irwin, iki şirketin imza aşamasına gelip gelmediğini ise bilmediğini söyledi. Bugün itibarıyla Tesla hisselerinin 205 dolar civarında bir değere sahip olduğunu düşünürsek Tesla adına bir fırsatın kaçırıldığını söyleyebiliriz.

Apple’ın Tesla’yı satın alma durumu hala tamamen kapanmış bir konu değil. Apple’ın elektrikli otonom araç projesi olan Project Titan’ı devam ettirdiğini biliyoruz. Ayrıca şirket, son aylarda Tesla’nın elektrikli güç aktarma organlarının başkanı da dahil olmak üzere Tesla’nın pek çok üst düzey ismini Project Titan kadrosuna dahil etti.

YORUMLAR
  Görenleri bir sürü soruyla baş başa bırakan en garip fotoğraflar
Görenleri bir sürü soruyla baş başa bırakan en garip fotoğraflar