A24.com.tr » teknoloji » Apple, antitröst ile suçlayanıyor

Apple, antitröst ile suçlayanıyor

Apple, antitröst ile suçlayanıyor

Apple antitröst davasıyla karşı karşıya kalması bekleniyor. Teknoloji devi, Ekran Süresi uygulamasında ayrımcılık ve baskı yapmak ile suçlanıyor.

New York Times geçtiğimiz gün Apple ile ilgili ilginç bir rapor yayınladı. Buna göre Apple, ekran süresi hesaplama ve ebeveyn kontrolü üzerine yazılımlar geliştiren şirketlere ayrımcılık yapıyor ve şirketler üzerinde baskı kuruyor.

Rapor, geçtiğimiz yıl içerisinde 17 popüler ekran ve ebeveyn kontrolü uygulamasından 11’inin “kaldırıldığını veya kısıtladığını” belirtiyor. Bazı uygulamalar mağazadan tamamen kaldırılırken, bazıları ise temel özelliklerinden mahrum bırakıldı.

Apple’ın ebeveyn kontrolü ve ekran süresi uygulamaları ile ilgili sert tutumundan şikayetçi olan bazı geliştiriciler, toplu bir şekilde Avrupa Birliği’ne başvurdu. Apple antitröst davası ile karşı karşıya kalabilir. Şikayette bulunan şirketlerin içerisinde Kidslox ve Qustudio’nun da aldığı belirtiliyor.


Benzer bir rapor geçtiğimiz ay Kaspersky Labs tarafından da açıklanmıştı, ancak Amerika Birleşik Devletleri’nden bir medyanın bunu dile getirmesi daha çok ilgi çekmiş gibi görünüyor.

770.000‘den fazla indirilen bir uygulamanın CEO’su Fred Stutzman, “Yaptıkları hiç bir şey sorunları çözmeye yönelik değil. Apple, insanların telefonlarında daha az zaman geçirmesini istemiyor olabilir mi?” dedi.

Bir Apple sözcüsü ise söz konusu raporun ve iddiaların üzerine The New York Times gazetesine konuştu. Sözcü: “Kendi uygulamalarımızla rekabet eden uygulamalarda dahil olmak üzere hiç bir uygulamayı ve uygulama geliştiriciyi baskı altına almıyoruz. Tüketiciler bizim uygulamalarımız kadar başka uygulamaları da kullanabilirler. Burada kıstas, uygulamaların bizim kalite standartlarımızı karşılaması.” dedi. 

YORUMLAR
  Survivor'a katılsalar reytingleri zirve yaptıracak 30 ünlü isim!
Survivor'a katılsalar reytingleri zirve yaptıracak 30 ünlü isim!