A24.com.tr » eğitim » Anaokullar ne zaman açılıyor 2019 meb

Anaokullar ne zaman açılıyor 2019 meb

Anaokullar ne zaman açılıyor 2019 meb

Eylül ayının gelmesiyle binlerce velinin aklında okulların ne zaman açılacağı sorusu dolanıyor. Bu sorular arasında ise en çok sorulanı "anaokullar ne zaman açılıyor?" oldu.

Binlerce veli ve öğrenci anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimlerine başlayacak sorusunu soruyor. Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin ve velilerin merakını giderecek tarihi açıkladı ancak bu seferde uyum süreci çıktı. Uyum süreci yeni bir okula geçen öğrencilerin okula alışma sürecidir. Anaokullar dahil bir çok sınıfta bu uygulanmaktadır. Anaokullarıda diğer sınıflarla birlikte eğitime başlayacaklardır.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

2019-2020 eğitim öğretim döneminde okullar, 9 Eylül tarihinde ilk ders zili ile başlamış olacak. Uyum haftası kapsamında ilkokul 1. sınıf, 9.sınıf (lise 1), imamhatip ortaokulu 5. sınıf ve hazırlık sınıfı öğrencileri 5-6 Eylül tarihlerinde okul sıralarında olacak.

İLK ARA TATİL 18 EYLÜL'DE

Yeni sisteme göre 18 Eylül tarihine kadar devam edecek. Öğrenciler, 18-22 Kasım tarihinde bir haftalık ara tatil yapacak. Okullar 25 Kasım tarihinde devam edecek.

YARI YIL TATİLİ 20 OCAK'TA

Yarıyıl tatili, 20-31 Ocak tarih aralığında gerçekleşecek. İkinci yarıyıl eğitim öğretim dönemi 3 Şubat 2020'de başlayacak.

İKİNCİ ARA TATİL 6-10 NİSAN'DA

Öğrenciler için 6-10 Nisan 2020'de ikinci ara tatil verilecek. 13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran'da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek. 

YORUMLAR
  Trafik kazasında hayatını kaybeden ünlüler
Trafik kazasında hayatını kaybeden ünlüler