A24.com.tr » eğitim » Anadolu Üniversitesi yökdil sınav sonuç sonuçları açıklandı mı | Ne zaman açıklanacak?

Anadolu Üniversitesi yökdil sınav sonuç sonuçları açıklandı mı | Ne zaman açıklanacak?

Anadolu Üniversitesi yökdil sınav sonuç sonuçları açıklandı mı | Ne zaman açıklanacak?

10 Mart tarihinde gerçekleştirilen YÖKDİL sınavı sonrasında adaylar sonuçların açıklanmasını bekleniyor.

 Yökdil sınav sonuçları! Yökdil sonuçları açıklanacak haberleri heyecan yarattı. Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimleri alanında; Almanca,Arapça,Fransızca ve İngilizce dilleri üzerine gerçekleştirilen sınavda adaylar sonuçları merakla beklemeye başladı.Yökdil sınav sonuçları açıklandı mı? Sınav sonuçlarının açıklanacağı haberi sonrasında adaylar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve YÖK başkanı Yekta Saraç'ın twitter adreslerini araştırmaya başladı.Sosyal medyada açıklanacak haberinin duyulması üzerinde gözler Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na çevrilmiş durumda.İşte Anadolu Üniversitesi yökdil sınav sonuç sonuçları! Ne zaman açıklanacak? Sorusunun cevabı haberimizde...

YÖKDİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YÖKDİL 2019 başvuruları 30 Ocak – 8 Şubat arasında yapılmıştı. Sınav giriş belgeleri ve sınav yerleri ise 4 Mart tarihinde belli olmuştu. 10 Mart’taki sınav sonrası sınava yönelik itirazlar ise 11 – 15 Mart tarihlerinde kabul edilmişti. 15 Mart’ta itiraz sürecinin dolmasının dolmasının ardından gözler YÖKDİL sonuçlarına çevrildi. Sonuçlar ise Anadolu Üniversitesi sonuç sayfası üzerinden yayınlanıyor. Sonuç tarihi ile ilgili henüz resmi bir açıklama yok. Ancak geçmiş sınavlardaki tecrübeler göz önüne alındığında sonuçların Nisan ayının ilk haftasında açıklanması bekleniyor.

YÖKDİL SONUÇ SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

SINAV SONUÇLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecektir Adayın birden fazla cevap verdiği sorular yanlış kabul edilecektir. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle “geçersiz” sayıldığı takdirde, sınava giren adayların ilgili soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir. Puan hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) × 100] formülü kullanılacaktır.

YORUMLAR
  Dünya tarihe adlarını altın harflerle yazdıran 19 kadın
Dünya tarihe adlarını altın harflerle yazdıran 19 kadın