A24.com.tr » dünya » Amerika ve Kuzey Kore ilişkisi tehlikede

Amerika ve Kuzey Kore ilişkisi tehlikede

Amerika ve Kuzey Kore ilişkisi tehlikede

Zaten pamuk ipliğine bağlı olan ABD ve Kuzey Kore zirvesi, görünüşe göre ya ertelenecek ya da tamamıyla iptal olacak. Donald Trump, 12 Haziran'ın uygun olmayabileceğini söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Kuzeu Kore arasında gerçekleşmesi beklenen tarihi zirve görünüşe göre aksilik yaşayacak.

12 Haziran olarak belirlenen tarih için ABD Başkanı Donald Trump, "12 Haziran tarihi uygun olmayabilir" açıklamasında bulundu.

GÜNEY KORE LİDERİYLE GÖRÜŞTÜ

Trump, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile Beyaz Saray'da yaptığı görüşme öncesinde Oval Ofis'te basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

12 Haziran'da Singapur'da yapılması beklenen tarihi zirve öncesinde ABD ile Kuzey Kore ve Güney Kore arasında ortaya çıkan sorunlara ilişkin değerlendirmesi sorulan Trump, zirve konusundaki çalışmaların halen sürdüğünü dile getirdi.

12 HAZİRAN TARİHİ UYGUN OLMAYABİLİR

Zirvenin yapılıp yapılmayacağıyla ilgili kesin ifadeler kullanmaktan kaçınan Trump, "Neler olacağını göreceğiz. Eğer (o tarihte) olmazsa belki daha sonra olabilir. Birçok anlaşma yaptım ve anlaşmalarda neler olacağını asla bilemezsiniz ama 12 Haziran tarihi uygun olmayabilir." ifadesini kullandı.

YORUMLAR
  Kardeş olduklarına şaşıracağınız ünlü isimler
Kardeş olduklarına şaşıracağınız ünlü isimler